Mantra’s en meditatie in Drenthe

Vlinder

Mantra’s en meditatie in Drenthe

Vlinder

Wil je de kracht van meditatie en mantra’s ervaren in het prachtige Drenthe? In mijn praktijk bied ik de mogelijkheid om mantra’s in stilte te zingen en te mediteren in een kleine groep. Momenteel zingen we de mantra’s in stilte voor onszelf, bewegen we mee met de muziek en wisselen we af met meditatie, waardoor we de kracht van de mantra dieper kunnen ervaren. Met mantra muziek kun je de aandacht richten op je zelf en in het moment zijn. Door mantra zingen open je de deur naar je hoger bewustzijn en wordt gezien als een vorm van mediteren. Met het zingen van mantra’s voel je de energie in je lichaam en geest stromen en dat is een hele prettige ervaring en ontspanning.

Mantra betekenis

Het woord mantra komt uit het Sanskriet. Dat is een taal uit het oude India. Man betekent: Geest en Tra betekent beheersing. Net als bij meditatie is mantra zingen het beheersen van je geest. Je kunt zo invloed uitoefenen op je lichaam en geest. Zoals alles trilling is, heeft iedere mantra een eigen frequentie, trilling of geluid met een positieve intentie. In het westen noemen we dit affirmatie. Door de vibratie/trilling en door de intentie van een mantra, wordt energie/trilling in beweging gezet. Het geeft ontspanning en brengt je in een andere gemoedstoestand. Daardoor kun je je beter openstellen voor delen in jezelf waar je de aandacht op wil richten. Plekken die gezien, aangeraakt en geheeld mogen worden.

Wat zijn bekende mantra’s?

Een mantra kan een woord of een lettergreep zij en in iedere taal. Een van de bekendste mantra’s is AUM of OHM. De kracht van een mantra zit in de herhaling ervan (chanten). Een mantra wordt gezongen of uitgesproken. Het uitspreken is het reciteren van de mantra. Bij mantra zingen spreek je een ander bewustzijn in jezelf aan. Hierdoor kan een mantra bijzonder ontspannend, maar ook helend en meditatief werken. Iedere mantra heeft een eigen betekenis en werking. Door bijvoorbeeld het AUM of OHM te zingen, maak je contact met de energieën om je heen.

Gayatri mantra zingen

De Gayatri mantra is een hele bekende en oude mantra. Door het zingen van deze mantra, verbind je je met het licht buiten en binnen in jezelf. Luister maar…

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. Voor meer details bekijk onze Algemene voorwaarden, disclaimer en jouw privacy.
Ik Accepteer

Mantra zingen heeft een helende werking

Geluidsgolven zijn de oorsprong van het leven. Je eigen stem is dan ook het meest krachtigste instrument dat je tot je beschikking hebt. Met name ook voor je spirituele ontwikkeling. Bij mantra zingen wordt je je meer bewust van je eigen geluid, je levenskracht, waarbij je meer in gevoel komt met je eigen frequentie en je eigen toon. Om mantra’s te zingen hoef je niet te kunnen zingen. Iedereen kan het. Je kunt ook in stilte in je hoofd meezingen, waarbij je ook de helende werking ervan ervaart. Wanneer mantra zingen met meerdere mensen wordt gedaan, wordt de werking van de mantra versterkt.

Wil je nog meer weten waarom het zingen van mantra’s goed voor je is? Lees mijn mooie Blog hierover.

Wil je meer informatie of meedoen met mantra’s en meditatie in Drenthe?

Op dit moment zingen we de mantra’s in stilte voor onszelf. Het in stilte mee’zingen’ van een mantra heeft hetzelfde effect als hardop zingen. Om nog beter in verbinding te komen met de mantra’s, bewegen we met de muziek mee. We mediteren en ‘zingen’ in een klein groepje in mijn prettige en ruime praktijkruimte. Om mee te kunnen doen hoef je niet te kunnen zingen en is ervaring met meditatie niet nodig.

Wil je eens een middag de kracht van mantra’s en meditatie ervaren en er ook op te bewegen? Hou dan mijn agenda  in de gaten voor de eerstvolgende workshop.

Deel gerust deze pagina!