Trauma Release Breathwork (TRB)

Vlinder

Trauma Release Breathwork (TRB)

Vlinder

Naast dat trauma je emotionele en mentale welbevinden ernstig kan beïnvloeden, zet het zich ook vast in je fysieke lichaam. Naast het werken aan je mentale en emotionele pijn- en traumastukken is ademhaling door middel van therapeutische en gecontroleerde ademhaling van essentieel belang.  Gelukkig is dat laatste nu óók mogelijk in mijn praktijk met een prachtige en krachtige techniek.

Trauma Release Breathwork

Waarom Trauma Release Breathwork?

Met een gecontroleerde – therapeutische – ademhaling kun je, zonder dat je in je eigen ‘verhaal en emotie’ terecht komt, contact maken met de kern van je diepe en niet helpende overtuigingen.

Blokkades en spanningen kunnen door middel van een bewust verbonden ademhaling naar de oppervlakte komen en jou loslaten.

The Body Keeps The Score
Bessel van der Kolk

Het belang van een goede, gezonde en effectieve ademhaling

Ademen doen we de hele dag. Vanaf het eerste moment dat we op deze wereld terecht gekomen zijn tot het moment dat we de aarde weer verlaten. Zonder ademhaling is er geen leven. Alleen… tijdens het ademen en op ieder moment in het leven, kan er van alles “fout” gaan. Dat kan zelfs al gebeuren bij de allereerste ademhaling in je leven. En vooral op spannende momenten.. Ik betrap mijzelf er weleens op dat wanneer ik bijvoorbeeld ergens heel intensief mee bezig ben, of wanneer iets heel spannend is, ik ‘vergeet’ om adem te halen. Dus een niet afgemaakte natuurlijke ademhaling. Weer een mogelijkheid om spanning vast te zetten in mijn lichaam.

Om mij heen zie ik heel veel mensen die standaard hoog in de ademhaling zitten. Een ademhaling die soms niet verder en dieper komt dan bijvoorbeeld de longen. Het effect van een hoge en beperkte ademhaling is, dat je lichaam beperkt zuurstof op kan nemen waardoor je lichaam continue in een stress reactie zit. Daarentegen geeft een volle en diepe ademhaling – met name een diepe uitademing (=loslaten) – veel rust en ontspanning. Ik zie dit regelmatig in mijn praktijk. Cliënten komen binnen met een snelle en hoge ademhaling. Wanneer ik dan met ze focus op een diepe en lange uitademing, zie ik ze ontspannen. Schouders zakken een paar centimeter naar beneden, er komt ontspanning in het gezicht en vooral.. ze landen letterlijk in hun lichaam. De energie in de ruimte zakt van een hoge energie naar een lagere en rustiger energie. De stem en toonhoogte/ snelheid van spreken is veel dieper geworden. Ik heb op een ander en dieper niveau contact met mijn cliënt. Het mooie is, dat dit voor mijn cliënten ook heel erg voelbaar is.

Breathwork

Breathwork is een onderdeel van een Body Remembers Trauma sessie. En, Breathwork kan ook als een op zichzelf staande sessie ervaren worden. Tijdens een sessie kunnen meerdere zeer effectieve ademhalingstechnieken ingezet worden.

Trauma Release Breathwork is een holistische methode die doorwerkt op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau. Het heeft dus een diep effect op jouw gehele wezen.

Met alleen een Breathwork sessie kun je ook

  • emotionele blokkades neutraliseren

  • je zenuwen ontspannen

  • vrijer ademhalen

  • en het geeft jou meer kracht en energie om vol in je leven te staan

Privé sessie of in groepsverband

In mijn praktijk kun je een Trauma Release Breathwork sessie zowel in een privé sessie, als onderdeel van een coaching of therapie traject boeken, als ook in groepsverband.

Een volledige – gecombineerde sessie duurt ongeveer 3 uur. Voor een losse Trauma Release Breathwork sessie reserveer ik 2 uur voor jou.

Vrouwencirkel

Ik creëer een veilige setting voor een kleine groep vrouwen die los willen komen van hun blokkades en trauma’s en weer in contact met zichzelf willen zijn. Naast dat we onder andere aan de slag gaan met Body Remembers Trauma therapie, is Trauma Release Breathwork ook onderdeel van deze sessies. Je kunt zowel kiezen voor een losse sessie, maar je kunt ook direct een helend traject van 3 sessies boeken. Ongeveer maandelijks komen we een middag of avond bij elkaar. Een groepssessie duurt ongeveer 3 uur.

Boek alvast je sessie!

Neem contact op om vast je privé sessie te boeken.

De groepssessies bevatten de volledige sessie. Dus zowel de BRTT (Body Remembers Trauma Therapie) als de TRB (Trauma Release Breathwork) De volgende groepssessies staan gepland voor begin maart!

Noteer vast in je agenda en reserveer je plek voor één van beide data.

Woensdagmiddag 1 maart van 14.00 – 17.00 uur

Zaterdagmiddag 4 maart van 13.30 – 16.30 uur