Lichaamsklachten

Vlinder

Lichaamsklachten

Vlinder

Loop je al langere tijd met bepaalde lichaamsklachten rond, maar je weet niet zo goed wat je er mee aan moet of twijfel je of je huisarts je wel kan helpen? Op deze pagina geef ik een aantal lichaamsklachten weer die vaak in verband staan met stress, uit balans zijn, vermindering van je lichaamsenergie en levenslust. In mijn coachingspraktijk kan ik je helpen om weer in balans te komen met je zelf en te kijken naar alternatieve mogelijkheden om je van je lichaamsklachten en geestelijke disbalans af te helpen.

Lichaamsklachten

Lichamelijke klachten door stress

Uit onderzoek blijkt dat 80 tot 90 procent van de mensen wel één of meerdere (terugkerende) lichaamsklachten heeft die niet altijd duidelijk een oorzaak hebben of te definiëren zijn. Niet iedereen gaat direct naar een dokter of gaat pillen slikken om er maar van af te komen. Vaak is een klacht na een paar uur weer verdwenen, zoals hoofdpijn of buikpijn. De meeste lichamelijke klachten zijn onschuldig, waarbij er geen lichamelijke ziekte of afwijking geconstateerd kan worden. Uit de praktijk blijkt dat stress en lichamelijke overbelasting de meeste voorkomende oorzaken zijn van ‘onschuldige’ lichaamsklachten.

Stress gaat vaak gepaard met lichamelijke en geestelijke reacties

Vaak voelen mensen zich niet serieus genomen als de huisarts zegt dat stress de oorzaak is van hun lichaamsklachten. Soms is het ook een zoektocht om de oorzaak van bepaalde klachten te achterhalen. Als je voelt dat je (ook) geestelijk uit balans raakt en je gewoon niet prettig in je vel zit of er geen duidelijk verband gelegd kan worden tussen je klachten en de oorzaak hiervan, kan je je onbegrepen en gefrustreerd voelen. Stress brengt je lichaam in staat van paraatheid, zodat je op scherp staat. Zodra de stress voorbij is, glijdt de spanning weer van je af en keert je lichaam zich weer in normale staat. Maar wat als je klachten blijven en je continu onder een bepaalde vorm van spanning en stress staat? Dan is van belang dat je hier wel aandacht aan geeft.

Een dreigende burn-out of depressie?

Wanneer je continu onder stress en spanning staat op je werk, in je relatie of door opvolgende gebeurtenissen, kan een burn-out ontstaan. Burn-out klachten kunnen heel divers zijn, maar bij geen behandeling kan dit ook leiden tot een (zware) depressie. Het kan heel effectief en helend werken door naast een reguliere burn-out behandeling, ook coaching en begeleiding te zoeken in alternatieve therapieën. Het genezend effect kan hiermee worden versterkt, zodat jij je eerder weer energiek, levenslustig en in ‘balans’ gaat voelen. In mijn coachingspraktijk kan ik je bijvoorbeeld verder helpen met energetische therapie.

Vermoeidheid, slaapproblemen en lusteloos gevoel

Vermoeidheid is één van de meest voorkomende lichaamsklachten als lichaam en geest niet meer in balans zijn. Je ervaart wellicht veel druk, bent de hele dag bezig, maar ook geestelijk merk je vermoeidheid, waardoor je energie steeds verder vermindert. Door zorgen, stress en allerlei vage klachten, kan dit ook doorwerken tot slaapproblemen. Hierdoor zal je vermoeidheid nog meer toenemen. Slapeloosheid doet heel veel met je lichaam en geest en daar wil je graag zo snel mogelijk van af.

Personal coaching bij diverse lichaamsklachten en disbalans

Afhankelijk van je klachten, kan ik je met personal coaching helpen, om naar je te luisteren en je een open oor te bieden om over je problemen te praten. In mijn coachingspraktijk werk in met diverse methodieken die ik kan zetten om lichaamsklachten en geestelijke disbalans te verhelpen. Er is namelijk veel meer mogelijk dan je tot nu toe gedacht hebt. Wil je ook liever je lichaamsklachten, vermoeidheid, dreigende burn-out, depressie of slaapproblemen op alternatieve en effectieve manier oplossen? Ik pak jouw klachten bij de kern aan, zodat wij samen op een effectieve en helende manier je lichaam en geest weer in balans brengen, waardoor je klachten zullen afnemen of verdwijnen.

Onverklaarbare lichaamsklachten?

Heb jij ook last van lichaamsklachten waarvan je niet precies weet waar ze vandaan komen of hoe je die moet oplossen? In deze folder over onverklaarbare lichaamsklachten kun je hier uitgebreid over lezen. Daarbij kunnen alternatieve geneeswijzen, begeleiding en therapieën voor jou wellicht goed werken, omdat deze met name het herstellen van de balans tussen lichaam en geest versterken. Hoe sterker je lichaam weer wordt en hoe beter jij in contact met je ziel en gevoel staat, hoe sneller je lichaam en geest zichzelf kunnen genezen. Ik kan je hier alles over vertellen.

Lees ook meer over healing en reading bij het terugbrengen van balans tussen je lichaam en geest en een hoger bewustzijn.

Wil je meer informatie of persoonlijk contact?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op.