Ervaringsverhaal van Erik

Burn – Out

Ik had een van mijn cliënten gevraagd of hij een review wilde

schrijven voor op mijn website, omdat hij zo blij was met de

Online coaching via Skype, ten tijde van de

vrijheidsbeperkingen rond het Corona virus.

Erik wilde dat graag doen. Hij schreef vervolgens een zeer

uitgebreid verslag over zijn ontwikkelingsreis over een

periode van 5 jaar. Waar hij ‘vandaan’ komt en waar hij

nu staat

Coaching en Energetische sessies

Zijn stappen

Wat de coaching en energetische sessies met hem doen. De stappen die hij nu al gezet heeft. Omdat het zo’n prachtig en duidelijk verslag is van zijn reis, precies beschrijft wat ik doe en de waarde ervan, heb ik besloten om zijn verslag, iets ingekort voor de leesbaarheid, een plek te geven op mijn website. Ter inspiratie voor iedereen die aan de slag wil met zichzelf. Zijn of haar diepste verdriet, pijn of angst in de ogen wil kijken.

Met toestemming van Erik, gebruik ik zijn echte voornaam

Mijzelf kwijt geraakt

Ruim 5 jaar geleden deed ik ‘inval werk’ in een ziekenhuis in Friesland. Kwam daar een oud klasgenoot tegen van een studie die ik 1997 afrondde. Na een paar dagen samengewerkt te hebben plaatste ze de opmerking: Erik waar ben jij eigenlijk, wie ben je nog? Waar ben je zelf gebleven. Je bent een meester in aanpassen… maar laat jezelf totaal niet meer zien….

Die opmerking was de aanleiding om op zoek te gaan naar mijzelf.

Wie is de echte Erik

En ik had geen idee hoe en waar Erik terug te vinden. Besefte niet eens dat ik mijzelf was kwijtgeraakt… laat staan waar het was begonnen.

Ik werd ‘casus’ in de opleiding van een coach. Deed familieopstellingen, bezocht lezingen, volgde workshops, bezocht een festival (3 dagen lang workshops, vuurlopen, ijsbaden, zweethutten), deed ‘mannenwerk’ in een mannenpraatgroep, ELW (emotioneel lichaam werk) en een opleiding intuïtieve ontwikkeling (veel visualisatie oefeningen).

Overal haalde ik mijn informatie vandaan. Zoveel als het kon. Zo vaak als mogelijk. Van het ene naadloos over in het andere. Absorberen…. schriften vol geschreven met oefeningen die ik had te doen. En ik reed het hele land door… van Beetsterzwaag, via Groningen naar Apeldoorn en Zutphen. Om maar niet stil te hoeven staan. Bang om niet verder te groeien in mijn ontwikkeling… bang dat mijn processen tot stilstand zouden komen.

Hoe verder…

Maar het integreerde niet in mij… wist niet hoe ik al die

informatie… al die oefeningen te gebruiken… in te

zetten… zodat ik mij beter zou gaan voelen… en ik had

geen idee waarom.

Daar kwam ik pas recent achter bij Liesbeth

Een nieuwe wereld

In mijn kracht te komen, leren ruimte te nemen, lief zijn voor mij zelf, mijn innerlijk vuur gebruiken, aarden… gronden (gronding)… mijzelf voelen en keuzes te maken vanuit mijn gevoel.

Termen waar ik nog nooit van had gehoord… laat staan ze had gebruikt of in kon zetten. In de flow komen en er zo lang mogelijk in te blijven. Ik kreeg het niet voor elkaar… niet in de vingers.

Gevolg was dat ik van het ene uiterste (aardig, vriendelijk, pleaser, gericht op en klaar staan voor die ander, geen grenzen kennen of kunnen aangeven, dienstbaar zijn) over ging in het andere uiterste (het ging alleen nog maar om mij, egoïstisch).

Mensen werden bang voor mij. Het moest op mijn manier… en niet anders. Ik blies mensen omver met mijn kracht. Ging dwars door of over ze heen. Ik was iemand geworden die ik, diep vanbinnen, helemaal niet was.

De omslag

2019 was een jaar waarin ik letterlijk heb gevochten voor mijn baan en voor mijzelf. Een jaar vol stress, boosheid en mega spanningen. Toen deze in december van 2019 werden opgelost… ging ik… zonder te beseffen… hard onderuit. Brak bijna… voelde mij erg ongelukkig.

Zat in een cocon… een bunker… onbereikbaar voor mijn gezin, vrienden, collega’s. En iedereen zag het… had het in de gaten… behalve ikzelf. Het vervelende gevoel in mij nam dusdanige vormen aan dat ik zelf tot de conclusie kwam dat dit zo niet langer kon. Er moest iets gebeuren… ik ging op zoek naar hulp. En dat moest 1 op 1. Groepswerk dat landde niet in mij.

Kreeg de tip om op websites te kijken… foto’s van de coaches te bekijken, de teksten te lezen, de manier van coachen op mij in te laten werken en te voelen. Voelen wat het met mij deed. Voelen waar ik mij goed bij voelde. Dat heb ik gedaan… dagen, weken achter elkaar. Websites zoeken… kijken… voelen.

En de praktijk van Liesbeth voelde telkens goed

Kiezen voor een traject

Liesbeth schrijft op haar website dat ze met vrouwen werkt… en ik ben een man. Ik vroeg haar of zij misschien een goede coach wist die met mij (man) wilde werken. Liesbeth gaf aan ook met mannen te werken… als er een ‘klik’ is. Het ook goed voelt voor haar.

De intake was snel gepland in haar praktijk. Aansluitend aan de intake was er ruimte voor Access Bars. Het voelde voor mij goed.

In overleg een 8-tal sessie data afgesproken. Duidelijke afspraken… in kort tijd mocht er resultaat geboekt worden… geen lange behandeltrajecten.

En dat sprak mij aan.

Ik heb gekozen voor Energetische therapie in combinatie met Access Bars.

De eerste 3 sessies vonden plaats in haar praktijk. En ik was onder de indruk hoe snel Liesbeth mij mijn diepste pijnen, met behulp van visualisaties, wist te laten voelen. En door die diepe pijnen te voelen werd het mij helder waarom ik niet leef vanuit mijzelf… maar altijd gericht op en rekening houdend met de buitenwereld (relatie, gezin, vrienden, werk) … altijd maar aanpassen aan….

Heling en oefeningen

Er vond heling plaats…. Ik kreeg oefeningen mee…

Er kwam een gevoel van geluk in mij… was blij…

er kwam duidelijkheid… kon aan de slag… en

voelde het resultaat. Ik had de juiste coach

gevonden…YESSSSS.

En toen kwam het Corona virus

Liesbeth gaf aan dat de sessies niet meer op haar praktijk locatie konden plaatsvinden in verband met sluiting vanwege de kans op besmetting… en dat was logisch. En ik dacht shit… na 3 sessies stopt het voorlopig… en voor hoe lang… Liesbeth kwam met het voorstel om de sessies te laten plaatsvinden via Skype. Ik was bang dat de ‘verbinding’ tussen coach en cliënt er niet zou zijn en dat het effect van de sessies, mijn proces, dat zo goed was begonnen, nadelig zou  beïnvloeden.

Niets is minder waar. Ook via Skype is er voor mij wel degelijk verbinding tussen cliënt en coach. De visualisaties gaan goed. Veel herinneringen van heel vroeger heb ik niet meer. Maar mijn lichaam herinnert het zich wel. Ik voel ze.

De coaching gesprekken gaan eveneens prima. Ook via Skype lukt het om naar binnen toe te keren… kom ik bij mijn diepste pijnen… vindt er heling plaats… kan ik voelen… Wordt mijn pad dat ik te gaan heb zichtbaar. Vind ik in mijzelf de antwoorden op mijn vragen. Liesbeth geeft ze niet op een presenteerblaadje aan… laat ze in mijzelf vinden… want alleen ikzelf weet de antwoorden die leiden tot mijn eigen heling.

Ook via Skype lukt dat heel erg goed.

Je ziet elkaar, je hoort elkaar… er is energetische verbinding. Ik lach… ik huil… ik voel… voel dat dit is wat mij brengt, daar waar ik wil zijn… bij mijzelf… en leven vanuit mijzelf… vanuit mijn eigen waarheid.

Met de optie van Skypen ben ik heel erg blij en tevreden.

Corona is heel heftig. Zet Nederland stil… maar heeft er niet toe geleidt dat mijn coaching stil is komen te staan… mijn processen tot stilstand zijn gekomen. In tegendeel… ik maak elke week stapjes… met dank aan de Skype optie die Liesbeth aanbood.

Na mijn jarenlange en intensieve zoektocht… heb ik de praktijk van Liesbeth ‘gevonden’. Ik ben onder de indruk van haar wijze van coachen. In zeer korte tijd heb ik helderheid en inzichten gekregen, antwoorden gevonden en heeft er heling plaatsgevonden… is de weg die ik te gaan heb een stuk duidelijker.

December 2019 en januari 2020 voelden erg zwaar.

Het voelt al lichter

Vanaf de 1e sessie voelde het al een stukje lichter… en dat gevoel is gebleven… versterkt… en sessies via Skype hebben ertoe bijgedragen dat ik in mijn proces kon blijven doorgaan.

Lukt het even niet of is er iets niet duidelijk… dan is Liesbeth te contacten via mail of de app. Ze is op die wijze zeer toegankelijk.

Ik heb mijn gevoel gevolgd… heb de praktijk van Liesbeth gevonden… blij met haar coaching en bijzonder dankbaar voor het resultaat… nu al… en nog maar net op weg….