Auralichamen

Je fijnstoffelijke lichaam

Naast een fysiek lichaam heeft ieder mens een eigen, fijnstoffelijk, energieveld. Dit is je auraveld dat uit zeven lichamen bestaat. We noemen dit de auralichamen. Je auraveld staat in directe verbinding met je fysieke lichaam. Ieder auralichaam is ook verbonden met één van je zeven hoofdchakra’s. Elk auralichaam heeft een eigen kleur. De aura is voor de meeste mensen niet met het blote oog zichtbaar. Sommige mensen hebben de gave om de aura van nature te kunnen zien. Andere mensen kunnen het auraveld door veel oefening waarnemen. De lichamen van je auraveld vloeien geleidelijk in elkaar over. De eerste drie auralichamen staan nog direct in verbinding met je fysieke lichaam. Het 4e aura lichaam staat in verbinding met het astrale niveau en de buitenste 3 auralichamen staan in verbinding met het spirituele niveau. Iedere laag van je auraveld heeft een hogere trillingsfrequentie dan de vorige laag. Als waarnemer moet je steeds fijngevoeliger zijn om je op de hogere auralichamen af te kunnen stemmen, ze waar te kunnen nemen.

Eerste auralichaam – Etherisch lichaam

Het etherische lichaam verbindt je fysieke lichaam met het fijnstoffelijke niveau. Dit lichaam zit heel dicht om je fysieke lichaam heen, als het ware als een jas, tot ongeveer 2,5 cm van je lichaam af en heeft daardoor ook dezelfde opbouw en structuur als je fysieke lichaam. Het is als het ware de blauwdruk voor je fysieke lichaam. Zonder dit aura lichaam kan je fysieke lichaam niet bestaan. De kleur van dit auralichaam is lichtblauw tot grijs en staat in verbinding met je stuitchakra.

Tweede auralichaam – Emotioneel lichaam

Het tweede auralichaam wordt het emotioneel lichaam genoemd en zoals de naam al zegt, staat dit lichaam in verbinding met je emoties en gevoelens. Het emotioneel lichaam volgt ook de vorm van je fysieke lichaam, maar is al veel vloeiender van lijn dan het etherisch lichaam. Dit auralichaam is zo kleurrijk als de kleuren van de regenboog én volgt de kleuren van de zeven hoofdchakra’s. Afhankelijk van je emotionele staat, zijn de kleuren van helder en stralend (intense emoties als liefde, woede en verdriet) tot donker en minder helder (verwarde gevoelens als twijfel). Je emotioneel lichaam is van 2,5 tot ongeveer 7,5 cm verwijderd van je fysieke lichaam en staat in verbinding met je tweede chakra.

Derde auralichaam – Mentaal lichaam

Je derde auralichaam is het mentale lichaam en is verbonden met alle mentale processen zoals je denken. Dit auralichaam heeft een nog lossere vorm en is tussen de 7 en ongeveer 20 cm verwijderd van je fysieke lichaam. Bij hoge mentale activiteit zoals bijvoorbeeld studeren, breidt dit veld zich uit. Al je gedachten krijgen vorm in dit auraveld en zijn zichtbaar als vlekken met een verschillende mate van helderheid. Wanneer er emoties met je gedachten verbonden zijn, kunnen er vanuit het emotionele aura lichaam kleuren aan toegevoegd zijn. De kleur van dit auralichaam is helder geel en straalt boven je hoofd en schouders uit. Je mentale lichaam is verbonden met je derde chakra, of ook wel je zonnevlecht genoemd.

Vierde auralichaam – Astraal lichaam

Dit is je astrale lichaam. Op dit niveau vindt veel energetische uitwisseling plaats. Dit veld staat los van je fysieke lichaam, is vormloos en ongeveer 15 tot 30 cm verwijderd van je fysieke lichaam. Dagelijks vindt energetische uitwisseling plaats en dat kan heel plezierig zijn maar kan ook als erg onprettig aanvoelen. De uitwisseling heeft niets meer met je lichaamstaal te maken omdat dit op energetisch niveau plaatsvindt en niet op fysiek niveau. De kleuren hebben geen vaste vorm meer maar kun je zien als kleurwolken. Je kunt hier ook een liefdevolle roze kleur in zien. Dit lichaam is dan ook verbonden met je hartchakra. Wanneer je verliefd bent, kun je prachtige bogen van roze licht tussen de beide harten zien. Bij mensen die een relatie met elkaar hebben, zie je vanuit het hart chakra verbindende koorden met elkaar. Wanneer de relatie diepgaand is zijn een groter aantal koorden zichtbaar en zijn deze ook veel sterker. Wanneer de relatie verbroken wordt, worden ook deze koorden verbroken. Dit wordt ervaren als emotionele pijn.

Vijfde auralichaam – Etherisch-causaal lichaam

Het vijfde auralichaam is het Etherisch-causaal lichaam. Alle vormen van je fysieke lichaam vind je als blauwdruk (als een negatief van een foto) terug in dit auralichaam. Het is de blauwdruk voor je etherische lichaam, dat nog heel sterk verbonden is met je fysieke lichaam. Je etherisch-causaal lichaam vind je van ongeveer 45 tot 60 cm van je lichaam af en is even vormloos (amorf) als je astraal lichaam. De kleur is kobaltblauw en lijkt op de achtergrond heldere en transparante lijnen te hebben. Dit auralichaam staat in verbinding met je keelchakra.

Zesde auralichaam – Universeel liefdelichaam

Je zesde auralichaam is het universeel liefdelichaam. Het is de emotionele laag van het spirituele gebied. Deze laag heeft geen vaste vorm meer, maar is meer ‘uitstraling’ dan lichaam. Dit auralichaam straalt ongeveer 60 tot 80 cm van je fysieke lichaam uit. Je universeel liefdelichaam is verbonden met je zesde chakra, oftewel je derde oog. Van hieruit is bewustzijnsverruiming mogelijk. Je kunt de staat van ZIJN bereiken wanneer je je verbindt met de liefde en het licht en je je bewust bent van eenheid en verbondenheid. Door beoefening van bijvoorbeeld meditatie, yoga en mantrazang kun je deze verhoogde staat van bewustzijn bereiken. Je kunt dit lichaam zien als een prachtig en glinsterend licht met een opaalachtige schittering en heeft een zilver/ goudachtige gloed.

Zevende auralichaam – Ketherisch-causaal lichaam

De buitenste laag van je auraveld is het ketherisch-causaal lichaam en is de mentale laag van het spirituele gebied. Wanneer je bewustzijn gegroeid is naar deze hoogste laag, ben je verbonden met de universele bron. De buitenrand van dit lichaam heeft de vorm van een ei en bevindt zich ongeveer 75 tot 100 cm van je fysieke lichaam af. Wanneer je veel energie in dit auralichaam hebt, kan de afmeting van het ketherisch-causaal lichaam veel groter zijn. De buitenste rand van dit auralichaam, dat tevens de buitenste rand van je auraveld is, is heel sterk en elastisch. Het beschermt je energieveld tegen negatieve en slechte invloeden. Dit auralichaam staat in verbinding met je kruin ckakra. Je kunt dit auralichaam zien als fijne goud- zilveren draadjes die je hele aura bij elkaar houden.

Deel gerust deze pagina!