5 Fasen van Transformatie

De vlinder is een leidraad in mijn persoonlijke leven

Lang heb ik mij als de rups gevoeld.

Ik stond niet écht in het leven,

maar keek vanaf de zijlijn toe.

Ik was mij niet bewust dat het

ook ánders kon. Ik nam geen

verantwoordelijkheid voor mijzelf.

Tot het moment dat ik niet meer paste in de jas van de rups

Transformatie

Het voelde als een noodzaak om te veranderen. Daarmee begon een proces van transformatie. Inmiddels heb ik de fasen van transformatie doorlopen en ben ik de vlinder geworden die ik wérkelijk ben.

Persoonlijke levensmotto

Mijn persoonlijke levensmotto is al heel lang “Live 2 Be”. Oftewel; “Leven om te zijn”. En vanuit het diepe verlangen om te zijn wie ik wérkelijk ben, heb ik de opleiding tot Energetisch Therapeut gedaan. Hierdoor, en door de vele coaching sessies, regressies en opstellingen die ik zelf ondergaan heb, leef ik mijn droom en ondersteun ik vrouwen op hun pad en in het proces van transformatie om ook te worden wie ze werkelijk zijn. Omdat ik iedereen dat gun.

Live2Be

In mijn praktijk vertaal ik mijn levensmotto als

“Leven zoals JIJ wilt” en is de naam Live2Be

vanzelfsprekend. Bovendien zitten zowel mijn

vóór- als achternaam hierin verwerkt.

In mijn praktijk vertaal ik mijn levensmotto als

Leven zoals JIJ wilt

Mijn logo laat het transformatieproces zien van de rups naar de prachtige vlinder die door het leven fladdert.

Zo is het voor mij ook logisch dat ik in de samenwerking met jou werk met de transformatiefasen van de rups naar de vlinder.

Hieronder leg ik je uit hoe dit er uitziet en welke fasen je in jouw transformatieproces doorloopt

1. Jouw Pijn

Net als de rups voel je je beperkt. Je pijn, verdriet/ trauma belemmeren je om volledig in het leven te staan. Je kunt ook niet goed benoemen wat er aan de hand is of wat er anders moet. Je weet alleen dat je weg wilt van je pijn en verdriet.

2.  Bewustwording

Inmiddels ben je je bewust dat je zelf in actie moet komen om van je pijn en ongemak weg te gaan. Je hebt je eerste stap in jouw transformatieproces gezet. De jas van de rups past je niet meer. Je hebt de moed en het LEF om jouw proces aan te gaan.

3. De eerste stappen

In deze fase van jouw transformatieproces word je je bewust van de onderliggende oorzaak van jouw pijn en verdriet. Je kruipt nu als het ware dieper weg in je cocon. Soms is de oorzaak glashelder, zoals bijvoorbeeld bij een trauma, maar het kan ook zijn dat je je niet bewust bent van de oorsprong van je pijn. Heel vaak ligt dit in je hele jonge kinderjaren toen je een onschuldig en kwetsbaar kind was. En zelfs ontstaat trauma al  zo’n 4 maanden vóór de conceptie. Dan neem je de pijn, verdriet, trauma van je ouders mee jouw leven in. En in je kindertijd moest je misschien aan de verwachtingen van je ouders of leraren voldoen en er was geen aandacht voor jouw werkelijke behoeftes. En mogelijk heb jij trauma’s van je eigen eerdere levens meegenomen in dit leven.

We maken contact met jouw gevoel. Daar nemen we uitgebreid de tijd voor, zodat jij je veilig en op je gemak voelt.

4. Verdieping en de doorbraak

In deze fase ben je aan het helen van je pijn, verdriet en trauma. Je bent bezig met de transformatie van de rups naar een prachtige vlinder. Je begint je van je cocon te bevrijden en ziet en voelt al de prachtige vlinder die je aan het worden bent.

Ook in dit proces  kunnen we mooie technieken inzetten zoals; familieopstellingenRegressie en Lichaamsgericht Traumawerk. Je bent actief aan de slag met datgeen wat geheeld mag worden. Je krijgt van mij tips en handvatten aangereikt waardoor je makkelijker bij je gevoel kunt komen en blijven. Daardoor ben je inmiddels ook gewend om contact te maken met je gevoel en zo kunnen we snel verder de diepte in waardoor je nog meer helderheid en inzicht krijgt op de oorzaak van jouw ongemak.

5. Integreren en verankeren

Je hebt alle fasen van de transformatie doorlopen en je voelt je als een prachtige vlinder. Omdat je vleugels nog niet helemaal droog zijn, neem je even de tijd om te wennen aan je nieuwe leven en vrijheid, voordat je je vleugels uitslaat en je nieuwe leven volledig omarmt en in vliegt.

De Transformatiecyclus gaat verder

Na dit transformatieproces zit je beter in je vel. Oude pijn en verdriet heb je kunnen verwerken. Na zo’n transformatieproces sta je bewuster in je leven en heb je zelf de regie in handen. Korte of langere tijd na de eerste transformatie kan weer de behoefte ontstaan om verder te veranderen., te transformeren. Dat is heel normaal. Je staat namelijk meer open om met nog diepere lagen in jezelf aan de slag te gaan.

Gelukkig hoef je dan niet meer bij fase één te beginnen, maar zit je direct al in fase twee. Het kan zijn dat je nu zelf dit transformatieproces kunt doorlopen. En soms is het fijn wanneer iemand een stukje met je meeloopt in je proces van Transformatie.

Met mijn mooie programma’s kunnen we hier helemaal mee aan de slag. Want alle technieken die ik aanbied in mij praktijk, zijn gericht op jouw transformatie proces. Wanneer dat nodig mocht zijn, maken we een programma speciaal op maat voor jou.

Heb je vragen?

Of wil je een telefonische kennismakingsafspraak maken?