Assertiviteitstraining en coaching

Vlinder

Assertiviteitstraining en coaching

Vlinder

Ben je op zoek naar een assertiviteitstraining in de vorm van persoonlijke coaching in regio Drenthe? Wil je graag assertiever worden, je zelfvertrouwen, zelfbeeld en eigenwaarde vergroten en zekerder in het leven te staan? Dan kan deze assertiviteitstraining je de juiste tools geven om assertiever te worden, beter voor je zelf op te komen en sterker in je schoenen te staan.

Assertiviteitstraining en coaching

Ben jij wel assertief genoeg?

Wanneer je niet assertief bent, kun je in je sociale-, relationele- en werk- of school omgeving problemen ondervinden. Misschien heb je een laag zelfbeeld, voel je niet dat je van je zelf houdt, word je liever niet gezien en kom je niet voldoende op voor je eigen wensen, behoeften en verlangens. Misschien vind je het wel belangrijker om het juist een ander naar de zin te maken, ga je conflicten en discussies uit de weg en ben je meer een ‘pleaser’ dan iemand die voor haar eigen rechten en belangen opkomt.

Herken jij je zelf in deze punten?

  • Ik heb vaak het gevoel dat ik niet tot mijn recht kom

  • Ik voel mij vaak niet serieus genomen

  • Ik heb te weinig zelfvertrouwen en ga vaak over mijn grenzen heen

  • Ik heb het gevoel in een burn-out terecht te komen

  • Ik heb een laag zelfbeeld en voel mij minderwaardig

  • Ik durf geen nee te zeggen en laat snel over mij heen lopen

  • Ik heb last van mijn sub assertiviteit en wil hier iets mee doen

  • Ik voel mij soms gebruikt door anderen in mijn omgeving

Herken jij je in meer van bovengenoemde punten en heb je last van je sub assertief gedrag, dan kan mijn assertiviteitstraining met behulp van persoonlijke coaching jou helpen om aan deze punten te werken. Met meer zelfvertrouwen zal jij ook je eigen behoeften beter onderkennen en leren hier naar te luisteren.

Wat betekent het om niet assertief te zijn

Vooral de hoog gevoelige mensen onder ons vinden het vaak moeilijk om voor zich zelf op te komen. Bang om afgewezen te worden, niet aardig misschien, angst voor nare reacties of zelfs vergeldingsacties van anderen. Door een gebrek aan zelfvertrouwen kun je ook gepest worden, genegeerd, gekleineerd of voor gek gezet. Veel sub assertieve personen lopen hier al vanaf hun jeugd mee rond. Vaak vinden ze het ook moeilijk om hier helder over te communiceren, kunnen in een isolement terecht komen of zelfs ziek worden.

Ben je (ook) hoog sensitief? Lees dan ook de informatie op HSP coach bij hooggevoeligheid.

Ook jij kunt assertiever worden

Gelukkig kan een goede assertiviteitstraining in een aantal coachingssessies jou helpen assertiever te worden en weer meer je eigen leven in de hand te nemen. Wanneer je assertief bent, straal je meer levenslust uit, communiceer je makkelijker, kun je beter je grenzen aangeven en ben je goed verbonden met je innerlijk gevoel. Je zorgt dan goed voor je zelf en je geeft jezelf een heel groot cadeau; je houdt namelijk van jezelf. Houden van je zelf is ook de sleutel naar de ander. Wanneer je van jezelf houdt, kun je ook, zonder oordeel, van de ander houden.

Harry Jekkers heeft hier een prachtig lied over geschreven. Luister maar

Welke methodieken gebruik ik?

In mijn praktijk werk ik met diverse methodieken om je te helpen en te coachen. Afhankelijk van je gewenste leerdoelen, problemen of  eventuele lichamelijke klachten, zet ik bepaalde technieken in die jou kunnen helpen. Daarbij spreek ik vanuit mijn eigen gevoel en levenservaring en voel jij je veilig en vertrouwd bij mij.

Wil je assertiviteitstraining aanvragen of wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over assertiviteitstraining en coaching, neem dan gerust contact met mij op. Wil je een kennismakingsgesprek in plannen, vul dan je contactgegevens in in en dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.