HSP Coach bij hooggevoeligheid

Vlinder

HSP Coach bij hooggevoeligheid

Vlinder

Als HSP coach ben ik gespecialiseerd in de problematiek van hoog gevoelige vrouwen en kinderen. Ik wil je er graag bewust van maken dat je hooggevoeligheid ook een kracht is en dat je dit ook positief kunt inzetten voor je zelf en de mensen om je heen. Hoogegevoeligheid kan van invloed zijn op je werk, je relaties en je persoonlijke leven. Soms kan je dit ook als lastig ervaren en kan ik je als HSP coach helpen om dit in goede balans te brengen.

HSP Coach bij hooggevoeligheid

Wat betekent hooggevoeligheid?

Als je hooggevoelig bent, ben je erg gevoelig voor energieën. Dit kunnen energieën van andere mensen zijn. Je voelt wanneer iemand je aanstaart, of wanneer je bij iemand in de buurt bent die zich depressief of down voelt, of juist heel blij en intens gelukkig. Je voelt de sfeer in de ruimte ook makkelijk aan. Dit kan intens overkomen als jij bijvoorbeeld ook de energie in warenhuizen en treinstations kan voelen, waar mensen vaak gehaast en geïrriteerd zijn. Bejaardentehuizen en ziekenhuizen dragen de energie van zieke mensen die angstig zijn en pijn hebben. Wanneer je hooggevoelig bent, dan pik je deze energieën en emoties snel op en dit kan invloed hebben op je gevoelsleven en functioneren.

Hoe kan hooggevoeligheid als last ervaren worden?

Hoogegevoelige mensen die veel en snel de energie van anderen oppikken, of soms overweldigd worden door de vele indrukken die ze dagelijks meekrijgen, kunnen zich erg moe voelen, hoofdpijn of buikpijn krijgen, angstig, boos of onrustig worden en energetisch leeg lopen. Daarbij komt dat hooggevoelige mensen zich moeilijk kunnen gronden of aarden en dus niet goed aanwezig zijn in hun hele lijf. Daardoor kunnen andere, veelal goed geaarde, mensen ‘aanhaken’ in jouw energiesysteem.

Hoe kan ik je als HSP coach helpen?

Veel hoog gevoelige mensen zijn vaak verzorgers en helpers. Ze staan altijd klaar voor de ander, hebben in hun ogen de goedkeuring van de ander nodig om te mogen bestaan (pleasen). Veel hooggevoelige mensen kampen met psychische klachten en zijn vaak niet goed ‘geaard’ in hun lichaam. Als HSP coach kan ik je leren om weer goed voor je zelf te zorgen, je zelf op de eerste plaats te zetten. Ik help je hierin en loop naast je op je pad van zelfontwikkeling. Hier zet ik diverse methodieken en technieken voor in.

Herken jij je zelf in deze HSP kenmerken?

  • Je ervaart veel stress en prikkels van buitenaf

  • Je zit veel in je hoofd en mist een goed contact met je innerlijk gevoel

  • Je hebt snel last van overspanning, emotie en verdriet

  • Grotere kans om in een burn-out terecht te komen

  • Op zoek naar zingeving in je bestaan

  • Een gevoel van anders zijn, vervreemding of eenzaamheid

  • Je bent erg plichtsgetrouw en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel

  • Niet in de pas kunnen en willen lopen

  • Een diep verlangen naar creativiteit en iets bij te dragen in deze wereld

Achter deze bovengenoemde kenmerken gaan vaak vastgeroeste denk- en gedragspatronen schuil die je niet zelfbewust doet, maar die onbewust wel een (grote) rol kunnen spelen. Onder de begeleiding van een HSP coach kunnen sommige hiervan meer inzicht en zelfbewustzijn geven en kun jij je mooie eigenschappen liefhebben en koesteren.

Wil je HSP coaching aanvragen of wil je meer informatie?

Wil je meer informatie om te kijken of HSP coaching jou kan helpen, neem dan gerust contact met mij op. Wil je een kennismakingsgesprek in plannen, vul dan je contactgegevens in dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.