Energetische Therapie

Praten vanuit je Gevoel

Wanneer je met praten alleen, niet verder komt

in je ontwikkeling. Of als het je maar niet lukt om

bij de kern van je klachten te komen, omdat je verstand

en denken je blijven afleiden van dat wat jou dwarszit,

dan kan Energetische Therapie voor jou een uitkomst zijn.

Onderscheidend van gewone coaching of praattherapie

Je maakt contact met je lichaam

Met je gevoel en je emoties. Je lichaam heeft je meer te vertellen dan jij je vaak bewust bent. Oude herinneringen, onverwerkte emoties en situaties worden opgeslagen in je lichaam. En wanneer deze herinneringen en emoties geen ruimte krijgen om zich te laten zien en te voelen, zich te uiten, kan dat uiteindelijk onverklaarbare klachten geven op lichamelijk, geestelijk of emotioneel gebied.

Alleen praattherapie is niet voldoende. Je mentale denken houdt jou weg van de oorzaak van je klachten. Het wil jou als het ware beschermen tegen de pijn van de onverwerkte emoties of herinneringen. En lange tijd is het nuttig voor je geweest om je te beschermen tegen die pijn. Het was functioneel, omdat je midden in een heftige of bedreigende situatie zat zodat je niet hoefde te voelen. Het zorgde dat je kon overleven. Toen de heftige of bedreigende situatie voorbij was, bleef je mentale denken je beschermen. Daardoor kon je de ervaring niet verwerken. Je kon je emoties niet voelen en uiten. En zo is de pijn van de onverwerkte ervaring zich uiteindelijk vast gaan zetten in je lichaam.

Welke klachten kun je zoal ervaren?

 • Ernstige stress

 • Depressie

 • Burn-Out

 • Piekeren

 • Angst

 • Boosheid

 • Verdriet

maar ook lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld;

 • Aanhoudende vermoeidheid

 • Spijsverteringsproblemen

 • Heftige overgangsklachten

 • Hoofdpijn

 • Misselijkheid

 • Spierpijn

 • Buikpijn

 • Rugklachten

Een algeheel gevoel van onbehagen

waar je de vinger niet precies op kunt leggen

Je zit niet lekker in je vel. Ook kan het zijn dat je sociale contacten met je omgeving niet soepel verlopen.

Is een energetische sessie iets voor mij?

Wanneer jij je klachten bij de kern aan wilt pakken Verantwoordelijkheid voor je leven wilt nemen en moeiteloos in verbinding met jezelf wilt zijn, dan is Energetische Therapie voor jou een uitkomst. Ook wanneer je andere keuzes in je leven wilt maken en in je kracht wilt staan en het lukt je niet om de verandering ook werkelijk door te voeren, dan is Energetische Therapie of coaching voor jou helpend. We pakken samen de kern van je klachten aan. Ik begeleid je daarin op een manier die bij jou past. Ik stem mij op jou af en begeleid je in jouw proces van heelwording

Wil jij je klachten bij de kern aan pakken?

Verantwoordelijkheid voor je leven wilt nemen

en moeiteloos in verbinding met jezelf zijn?  Dan is Energetische Therapie voor jou een uitkomst.

Ook wanneer je andere keuzes in je leven wilt maken en in je kracht wilt staan. En het lukt je niet om de verandering ook werkelijk door te voeren, dan is Energetische Therapie of coaching voor jou helpend.

We pakken samen de kern van je klachten aan. Ik begeleid je daarin op een manier die bij jou past. Ik stem mij op jou af en begeleid je in jouw proces van heelwording.

Je maakt contact met je binnenwereld en dat wat gezien en gehoord mag worden wordt zichtbaar. Je gaat in gesprek met dat wat zich laat zien. Door dit helemaal te voelen kan er heling plaats vinden.

Ik creëer voor jou een omgeving waarin jij je prettig en veilig voelt.

Een omgeving waarin jij er helemaal mag zijn.

Soms kan het helpend zijn om via een creatief proces contact te maken met je binnenwereld. Dan kunnen we voor een creatieve vorm kiezen en maak je door wat je handen vormgeven, contact met dat wat gezien en gehoord wil worden. Maar ook kan het voor jou helpend zijn om andere technieken uit mijn praktijk te integreren.

Wanneer het contact maken met je gevoel, emoties en pijn écht een paar stappen te ver of niet veilig is, kunnen we ook rechtstreeks contact maken met je lichaam en jouw lichaam zonder er over te praten, zélf laten spreken. Dit kan in een Body Remembers Trauma Therapie sessie, zowel in een 1 op 1, als in een kleine en veilige groep van gelijkgestemde vrouwen. Maar Body Remembers Trauma Therapie (BRTT) is ook een prachtige en bewezen zeer effectieve techniek wanneer je van lichamelijke klachten af wil of je lichaam ontladen van dagelijkse stress.

Tijdens een energetische sessie kan ik ook Access Bars, of een opstelling inzetten.

Waar waarderen mijn cliënten mij om?

 • Mijn rust

 • Empathisch vermogen

 • Snel tot de kern van het probleem of de klacht komen

 • Creëren van een veilige omgeving waarin jij er helemaal mag zijn

 • Mijn nuchterheid

 • De humor op het moment dat dat past in de situatie

 • Al mijn aandacht is voor jou

Wil je een Next Level energetische sessie ervaren?

Boek dan een Soul Key sessie of traject

Een Energetische sessie aanvragen of wil je meer informatie?

Wil jij hardnekkige overtuigingen loslaten, muren afbreken, terug bij je gevoel komen, meer in het hier en nu leven en een blijer mens worden? Maak dan een afspraak in mijn praktijk. Ik ont-moet je graag?

Ik geloof, dat ik geen groter geschenk kan ontvangen, dan door de ander te worden gezien,
te worden gehoord, te worden begrepen en aangeraakt.

Virginia Satir

Wil jij je eigen unieke leven leiden?

Wacht dan niet langer

en kom NU in actie!

Wil je eindelijk andere keuzes gaan maken en moeiteloos het leven leiden zoals jij wilt? Of ben je het nu echt zat om altijd op de 2e plaats te komen en wil je serieuze stappen maken? Dan is mijn Make The Change programma echt iets voor jou.

Je gaat ruim 4 maanden intensief met jezelf aan de slag en je krijgt tijdens dit traject extra ondersteuning van mij in je proces.

Nieuwsgierig geworden?

Klik dan snel verder en ontdek wat we gaan doen.

Ik verheug mij erop om samen met jou aan je ontwikkeling te mogen werken!

Ervaringen van Clienten