Energetische Therapie

Praten vanuit je Gevoel

Wanneer je met praten alleen, niet verder komt in je ontwikkeling. Of als het je maar niet lukt om bij de kern van je klachten te komen, omdat je verstand en denken je blijven afleiden van dat wat jou dwarszit, dan kan Energetische Therapie voor jou een uitkomst zijn.

Energetische therapie

Waarin is Energetische Therapie onderscheidend van gewone coaching of praattherapie?

Met Energetische Therapie, of coaching, wat ik ook wel “Praten vanuit je Gevoel” noem, maak je contact met je lichaam. Met je gevoel en je emoties. Je lichaam heeft je meer te vertellen dan jij je vaak bewust bent. Oude herinneringen, onverwerkte emoties en situaties worden opgeslagen in je lichaam. En wanneer deze herinneringen en emoties geen ruimte krijgen om zich te uiten, kan dat uiteindelijk onverklaarbare klachten geven op lichamelijk, geestelijk of emotioneel gebied.

Alleen praattherapie is dan niet voldoende. Je mentale denken houdt jou weg van de oorzaak van je klachten. Het wil jou als het ware beschermen tegen de pijn van de onverwerkte emoties of herinneringen. En lange tijd is het nuttig voor je geweest om je te beschermen tegen die pijn. Het was functioneel, omdat je midden in een heftige of bedreigende situatie zat zodat je niet hoefde te voelen. Het zorgde dat je kon overleven. Toen de heftige of bedreigende situatie voorbij was, bleef je mentale denken je beschermen. Daardoor kon je de ervaring niet verwerken. Je kon je emoties niet voelen en uiten. En zo is de pijn van de onverwerkte ervaring zich uiteindelijk vast gaan zetten in je lichaam.

Welke klachten kun je zoal ervaren?

 • Ernstige stress

 • Depressie

 • Burn-Out

 • Piekeren

 • Angst

 • Boosheid

 • Verdriet

maar ook lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld;

 • Aanhoudende vermoeidheid

 • Spijsverteringsproblemen

 • Heftige overgangsklachten

 • Hoofdpijn

 • Misselijkheid

 • Spierpijn

 • Buikpijn

 • Rugklachten

Maar ook een algeheel gevoel van onbehagen waar je de vinger niet precies op kunt leggen. Je zit niet lekker in je vel. Ook kan het zijn dat je sociale contacten met je omgeving niet soepel verlopen.

Is een energetische behandeling iets voor mij?

Wanneer jij je klachten bij de kern aan wilt pakken. Verantwoordelijkheid voor je leven wilt nemen en moeiteloos in verbinding met jezelf wilt zijn, dan is Energetische Therapie voor jou een uitkomst.

Ook wanneer je andere keuzes in je leven wilt maken en in je kracht wilt staan. En het lukt je niet om de verandering ook werkelijk door te voeren, dan is Energetische Therapie of coaching voor jou helpend.

We pakken samen de kern van je klachten aan. Ik begeleid je daarin op een manier die bij jou past. Ik stem mij op jou af en begeleid je in jouw proces van heelwording.

Je maakt contact met je binnenwereld en dat wat gezien en gehoord mag worden wordt zichtbaar. Je gaat in gesprek met dat wat zich laat zien. Door dit helemaal te voelen kan er heling plaats vinden.

Ik creëer voor jou een omgeving waarin jij je prettig en veilig voelt. Een omgeving waarin jij er helemaal mag zijn.

Soms kan het helpend zijn om via een creatief proces contact te maken met je binnenwereld. Dan kunnen we voor een creatieve vorm kiezen en maak je door wat je handen vormgeven, contact met dat wat gezien en gehoord wil worden.

Wanneer het contact maken met je gevoel, emoties en pijn écht een paar stappen te ver of niet veilig is, kunnen we ook rechtstreeks contact maken met je lichaam en jouw lichaam zonder er over te praten, zélf laten spreken. Dit kan in een Body Remembers Trauma Therapie sessie, zowel in een 1 op 1, als in een kleine en veilige groep van gelijkgestemde vrouwen. Maar Body Remembers Trauma Therapie (BRTT) is ook een prachtige en bewezen zeer effectieve techniek wanneer je van lichamelijke klachten af wil of je lichaam ontladen van dagelijkse stress.

Tijdens een energetische sessie kan ik ook Access Bars, of een opstelling inzetten.

Waar waarderen mijn cliënten mij om?

 • Mijn rust

 • Empathisch vermogen

 • Snel tot de kern van het probleem of de klacht komen

 • Creëren van een veilige omgeving waarin jij er helemaal mag zijn

 • Mijn nuchterheid

 • De humor op het moment dat dat past in de situatie

 • Al mijn aandacht is voor jou

Wil je een Next Level energetische sessie ervaren? Boek dan een Soul Key sessie of traject.

Energetische sessie aanvragen of wil je meer informatie?

Wil jij hardnekkige overtuigingen loslaten, muren afbreken, terug bij je gevoel komen, meer in het hier en nu leven en een blijer mens worden? Maak dan een afspraak in mijn praktijk. Ik ont-moet je graag?

Ik geloof, dat ik geen groter geschenk kan ontvangen, dan door de ander te worden gezien,
te worden gehoord, te worden begrepen en aangeraakt.

Virginia Satir

Wil jij je eigen unieke leven leiden?

Wacht dan niet langer en kom NU in actie

Wil je eindelijk andere keuzes gaan maken en moeiteloos het leven leiden zoals jij wilt? Of ben je het nu echt zat om altijd op de 2e plaats te komen en wil je snel stappen maken? Dan is mijn Powerpakket Intensief echt iets voor jou. 

Je gaat 2 maanden intensief met jezelf aan de slag en je krijgt tijdens dit traject extra ondersteuning van mij in je proces.

Nieuwsgierig geworden? 

Klik dan snel verder en ontdek wat we gaan doen.

Ik verheug mij erop om samen met jou aan je ontwikkeling te mogen werken!

Ervaringen van clienten

De vuurkracht in jou sterkt je om goed bij jezelf te blijven en daarmee neem je echt je plek in. Naast deze stevigheid is er ook veel zachtheid, empathie en een diep voelende kwaliteit in je aanwezig en deze kwaliteit maakt jou tot een mooi mens en een fijne therapeute

Docentes, afronding opleiding Energetisch Therapeut, Sonnevelt Opleidingen

Reactie van Jacinth na 3 Energetische Therapie sessies:

Ik stond op een punt in mijn leven waarvan ik niet goed wist hoe ik verder moest. Ik vond het eng om toe te mogen geven aan mijzelf en te kiezen voor een andere weg. Liesbeth hielp mij om los te laten. Toen dat lukte kwam stroming en warmte en ruimte en kon ik  nadenken over wat ik nu echt wil en hoe ik dat ga doen. De weken daarna bleef het stromen en bleef de ruimte om voor mijzelf te kiezen en niet meer voor een ander. Ik merk dat ik de situatie waarin ik zat al aan het loslaten ben. Soms kijk ik achterom of het nog goed aanvoelt en kijk ik vooruit naar de weg die ik wil bewandelen. De weken na de laatste behandeling blijf ik mij sterk voelen. Dit hou ik vast. Liesbeth, dankjewel voor de fijne, vertrouwde en ontspannen samenwerking.

Jacinth

Wat Gerda zegt na 3 Energetische Therapie sessies:

De overgang gaf mij onrust en lichamelijke ongemakken. Hier wilde ik graag hulp bij. In de eerste sessie werd het duidelijk dat er meer speelde dan alleen mijn overgangsproblemen. Een jeugdtrauma, wat ik nog niet verwerkt had kwam naar boven en het werd duidelijk dat ik hoogsensitief ben en ook intuïtieve gaven heb. Na de eerste sessie kwam er al veel in beweging. Ik werd door Liesbeth heel goed begeleid. Het was heel fijn dat ik contact met Liesbeth op kon nemen toen ik het er even heel moeilijk mee had. De overgangsklachten zijn nu zo goed als verdwenen. Ik sta nu anders in de wereld. Liesbeth is goud waard en ik kom zeker bij haar terug voor een vervolg.

Gerda

Ik voelde me eigenlijk vrij goed, maar nu voel ik me nog beter dan goed. En voel ik dat ik nog dichterbij mezelf, m’n ziel ben. Precies zoals ik mezelf kan zijn en ervaren vanuit het hogere bewustzijn. Het is meer 1 dan het al was en dat voelt heerlijk.

Ik heb jou ervaren als een bijzonder zuiver en krachtig persoon en ik ben jou en het universum dan ook bijzonder dankbaar dat ik dit mag ontvangen en dichterbij mezelf mag komen.

Moniek

Deel gerust deze pagina!