Energetische therapie

Vlinder

Energetische therapie

Vlinder

Energetische therapie of coaching gaat uit van een holistische benadering van jou als mens en jouw klachten. Gezondheid zie ik niet als het ontbreken van ziekte, maar als een fysiek-, emotioneel-, en mentaal welbevinden. Alles wat je in je leven meemaakt is een weerspiegeling van dat wat er in jouw binnenwereld gebeurt. Tijdens energetische therapie kan ik als energetisch therapeut, energieblokkades die jou in je leven belemmeren, zichtbaar maken.

Energetische therapie

Wat is energetische therapie?

Tijdens een energetische therapie sessie stem ik mij af op jouw energetische uitstraling, jouw energetische veld. Dit doe ik uitsluitend met jouw toestemming. Je energetische uitstraling, ook wel aura lichamen genoemd, geeft informatie over jouw gesteldheid op dít moment. Dat wat er speelt in jouw binnenwereld. De informatie die ik hieruit krijg, vertaal ik naar jou toe en geef je zo handvatten waardoor jij kunt herkennen en begrijpen waar jouw klachten vandaan komen. Dit wordt ook wel reading genoemd. Soms is het voldoende dat je je bewust bent van dát wat er aangeraakt wordt. Maar het kan ook zijn dat op een bepaalde plek in je lichaam je energiestroom stagneert, een blokkade zit. Dan nodig ik je uit om dit liefdevolle aandacht te geven én het in de ogen te kijken waardoor er healing plaats kan vinden. In deze processen maak je contact met de diepere kern in jou, met wie jij ten diepste bent.

Hoe weet ik dat mijn lichaam en geest niet in balans zijn?

Een disbalans heeft invloed op je hele wezen. Zowel op fysiek-, mentaal-, emotioneel-, als op zielsniveau. Dit kan klachten geven zoals;

 • Ernstige stress

 • Depressie

 • Burn-Out

 • Trauma en onverwerkte gebeurtenissen

 • Piekeren

 • Angst

 • Boosheid

maar ook lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld;

 • Aanhoudende vermoeidheid

 • Spijsverteringsproblemen

 • Hoofdpijn

 • Misselijkheid

 • Spierpijn

 • Buikpijn

 • Rugklachten

Of een algeheel gevoel van onbehagen waar je de vinger niet precies op kunt leggen. Je zit niet lekker in je vel. Ook kan het zijn dat je sociale contacten met je omgeving niet soepel verlopen. Maar ook kun je lichamelijke-, mentale-, of emotionele klachten ervaren als gevolg van een trauma.

Is een energetische behandeling iets voor mij?

Energetische therapie kun je inzetten om weer balans te krijgen in je lichaam en je leven. Hoe jij leeft (je buitenwereld) is een weerspiegeling van je binnenwereld (zo binnen, zo buiten). Je maakt contact met je binnenwereld, met de onbewuste delen in jou die in disbalans zijn én met het voelen in en van je lichaam. Ik begeleid je in jouw proces van heelwording en help je om jouw zelf genezend vermogen aan te spreken.

Waarin is energetische therapie onderscheidend?

Energetische therapie onderscheidt zich van ‘gewone’ coaching, doordat ik kijk naar de verstoringen in jouw energieveld. Chronische, lichamelijke klachten en ziekten ontstaan door een ernstige en langdurige verstoring in je energieveld. Wanneer je signalen van je lichaam langdurig negeert, of niet leeft volgens je ‘zielbestemming’, wordt je lichaam uiteindelijk ziek. De oorsprong van je ziek zijn is terug te vinden in je energieveld. Alles is energie. Als getraind therapeut en coach, kan ik jouw energetisch veld waarnemen. In de healing en reading stem ik mij af op jouw aura veld en op je chakra’s. Ook kan ik jouw roos lezen. De roos gebruik ik als metafoor voor jouw gesteldheid op dit moment.

Groene achtergrond met stengels van klaproos en rode klaproos in volle bloei met purper hart

Het lezen van jouw roos

Een roos is ook werkzaam op de energie van je hart en helpt je in het ontwikkelen van je hartbewustzijn. Ook staat de roos al eeuwen als symbool voor de liefde en vriendschap en maakt je hart toegankelijker voor het naar binnen laten stromen van liefde. De energie van een roos helpt je ook bij het richten van je aandacht op het hogere.

Wanneer ik mij afstem op jouw roos, kijk ik naar de vorm, grootte, kleur, open- of dichtheid van de bloem. Dit geeft bijvoorbeeld informatie over jouw spirituele ontwikkeling en je levensthema. De vorm, dikte, behaardheid van de stengel van je roos geeft mij informatie over jouw levensloop en houding in het dagelijks leven. Ik ga met je in gesprek over wat ik waarneem. Dit geeft jou inzicht en informatie over jouw ontwikkeling en waar je eventueel tegenaan loopt in jouw leven.

Aura en Chakra’s

In een aura reading stem ik mij af op je aura. De vorm, kleur, dichtheid en grootte van je aura geeft informatie over hoe het met jou gaat en maakt eventuele blokkades in je energiestroom zichtbaar.

Ook kan ik mij afstemmen op je chakra’s. Je chakra’s zijn energiepunten of energiewielen in je lichaam. Iedere chakra heeft een eigen kleur en vorm en correspondeert direct met je fysieke organen, klieren en zenuwcellen. De open- of geslotenheid, kleur en vorm, geeft ook informatie over hoe het met jou gaat. Net als bij je energielichamen werken alle chakra’s met elkaar samen en hebben invloed op elkaar. Je basischakra’s geeft je bijvoorbeeld informatie over hoe jij in de materiële wereld staat. Hoe is je houding over je lichamelijke gezondheid en of er aan al je materiële behoeften voldaan wordt. Je kruinchakra geeft je informatie over jouw wijsheid en in welke mate jij vertrouwt op jouw ‘weten’.

Ook staan je chakra’s in contact met je auraveld en hebben ze invloed op elkaar. Een disbalans in je energieveld is zichtbaar in je chakra’s en andersom ook.

Waar waarderen mijn cliënten mij om?

Mijn cliënten waarderen mij om; mijn rust, empathisch vermogen, snel tot de kern van het probleem of de klacht komen en het bieden van een veilige omgeving.

Energetische sessie aanvragen of wil je meer informatie?

Wil je meer informatie om te kijken of energetische therapie jou kan helpen, neem dan gerust contact met mij op. Of wil je eerst een kennismakingsgesprek, vul dan je contactgegevens in, en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.  

Ik geloof, dat ik geen groter geschenk kan ontvangen, dan door de ander te worden gezien,
te worden gehoord, te worden begrepen en aangeraakt.

Virginia Satir