Mantra zingen

Vlinder

Mantra zingen

Vlinder

Waarom zou je gaan mantrazingen..

Dat is toch duf en saai en voor geitenwollensokken mensen…

Nou, dat valt wel mee

Laat ik het je uitleggen.
Het zingen van mantra’s is een vorm van meditatie. Net als Yoga dat ook is.

Wanneer je mantra’s zingt ontstaat er rust in je hoofd. Er ontstaat ruimte. Ruime voor andere dingen. Lastige zaken zijn ineens wat lichter.

Hoe dat kan?

Veel mantra’s resoneren op hartniveau. Je liefdecentrum. Daardoor ga je je goed voelen. Veel mantra’s hebben een helende werking. Wanneer je mantra’s zingt met een groep, verbind je je ook met de groep. De kracht van de mantra wordt daardoor sterker.

En het zingen van mantra’s is niet alleen goed voor jouzelf en de groep. Er zijn veel mantra’s die een helende werking hebben voor moeder aarde. En op dit moment kan moeder aarde wel wat ondersteuning en liefdevolle heling gebruiken.

Maar mantra’s zijn toch altijd in een ingewikkelde taal?

Ja, veel mantra’s zijn in het Sanskriet geschreven. Dat is een oude en heilige Indiase taal. Veel woorden die bijvoorbeeld bij Yoga gebruikt worden, zijn ook in het Sanskriet. In het Sanskriet is er een verbinding tussen de betekenis van het woord en de klank van het woord. Daardoor heeft het uitspreken, of zingen van teksten in het Sanskriet, een enorm krachtige uitwerking. Gelukkig zijn er veel mantra’s in het Sanskriet die vrij makkelijk uit te spreken zijn. Ik help je daar ook bij. Er zijn altijd mappen beschikbaar waar alle teksten in staan en ook zó geschreven dat het makkelijk uit te spreken is. Ook staat in de map de vertaling of betekenis van de mantra. En er zijn veel mantra’s in het Engels. Dat maakt het ook wat makkelijker.

Tegenwoordig worden veel mantra’s op moderne muziek gezongen. Kijk bijvoorbeeld eens naar Deva Premal of Sasha Allstar. Op mijn website heb ik een paar mooie voorbeelden staan.

Maar ook dansen of bewegen

Naast het zingen van mantra’s kun je er ook fantastisch op dansen / bewegen. Je verbind je dan op een andere manier met de energie van de muziek.

Ben je nieuwsgierig geworden?
Wil je wel eens ervaren wat een mantra voor je kan betekenen?

Kijk dan op mijn agenda wanneer er een workshop of groep gepland staat.

Wat is jouw ervaring met het zingen van mantra’s?

Ik hoor graag of mantra zingen iets voor jou kan zijn, of wat mantra’s voor jou betekenen. Laat hieronder dan een reactie achter.

Als je deze blog waardevol vindt of wanneer iemand in jouw omgeving ook geïnteresseerd is in mantra zingen, wil je hem dan delen?

Dankjewel.

Hartegroet,

Liesbeth

Deel Dit Bericht

Contact opnemen

Wil je gebeld worden voor een vrijblijvende telefonische kennismaking?

Contact opnemen

Wil je gebeld worden voor een vrijblijvende telefonische kennismaking?

Geef een reactie

Titel

Ga naar de bovenkant