No Mud, No Lotus

Word jij weleens uitgedaagd?

De meeste mensen zijn, denk ik, altijd op zoek naar positiviteit, erkend worden- en zijn. Saamhorigheid en zich geliefd voelen en weten. Het is dan ook heel fijn om je te omringen met gelijkgestemden. Met mensen met een zelfde vibratie, interesse, levenshouding. Waarmee je vloeiend in contact bent. En dat is goed. Belangrijk zelfs

Jouw schaduwkant

Alleen kan het zijn dat je, wanneer jij je uitsluitend omringd met gelijkgestemden, waar je niet uitgedaagd of getriggerd wordt, je weinig over jezelf leert. Je niet ten diepste met jezelf geconfronteerd wordt. Je ook niet jouw eigen duistere kant, je schaduw, leert kennen.

Wanneer je geen spiegel voorgehouden wordt, je niet uitgedaagd of getriggerd wordt. Je nooit gekwetst of zelfs vernederd wordt, ontbreekt ook de mogelijkheid tot groei, ontwikkeling, assertiviteit en werkelijke transformatie naar hogere trilling.

En je óók niet leert om je in de ‘buitenwereld’ staande te houden. Je bijvoorbeeld op je werk niet in staat bent om assertief voor jezelf op te komen. Je eigen menig te laten horen en je eigen weg te volgen. Soms wars van wat binnen de ‘gevestigde orde’ als gewenst gezien wordt.  En jij je niet laat manipuleren door leidinggevenden of instanties die iets van jou gedaan willen krijgen wat niet goed voor je is.

Daarom is het enorm functioneel om in bepaalde periodes, mensen in je leven en omgeving te hebben, die niet altijd lief en aardig zijn. Die het niet altijd eens zijn met jou. Die je soms onrechtvaardig behandelen of kwetsen. Die niet altijd het beste met je voor hebben. Kun jij dankbaar zijn dat deze mensen in jouw leven zijn?

En waarom?

Omdat omgang met deze mensen jou iets belangrijks kan leren. Je krijgt namelijk de mogelijkheid om door je angst, schaamte, woede en frustratie, heen te gaan. Je kunt leren om niet te reageren vanuit ego. Je níét af te zetten, in verdediging te gaan, je door angst te laten overweldigen.

Maar recht overeind te blijven. Met een opgeheven hoofd en een open hart, bij jezelf te blijven en in contact met de ander.

Daarom is het noodzakelijk om je soms waardeloos, niet gezien, gekwetst of angstig te voelen.

De Lotus

Want wanneer je het dán durft om op te staan… Néé te zeggen…. Assertief durft te zijn… Lief te zijn voor jezelf en vooral héél dicht bij jezelf kunt blijven… je nooit meer weg hoeft te lopen uit vervelende situaties. Dn hoef jij je nooit meer te laten vernederen, manipuleren, kwetsen, mishandelen of zelfs misbruiken. Want dán staat er een man, vrouw of kind, die sterk en krachtig is. Niet vanuit macht en ego. Maar vanuit interne kracht, zachtheid, wijsheid en liefde.

Ik wens jou, veel mooie spiegels en uitdagingen toe, op weg naar de prachtige Lotus die jij bent.

Nu Mud

No Lotus

Kun jij hier wel iets aan ondersteuning in gebruiken?

Fijn als je deze pagina wilt delen

Geef een reactie