Lief zijn voor jezelf

Bewustzijn op je ongemak

Een tijdje geleden brandde ik bij het koken mijn vingers aan een hete pan

Ga jij weg van je ongemak of omarm je het?

Direct mijn vingers onder de ijskoude kraan en na een minuut of vijf, verder gekoeld in een kommetje met koud water.

Af en toe deed ik een check hoe het er voor stond met mijn aangedane vingers. Nog steeds voelde ik de hitte en de pijn van het branden en waren beide vingertoppen diep rood verkleurd. Hmmm..

Weg van de pijn..

Op een gegeven moment ontdekte ik, dat ik mijn bewustzijn / energie/ aandacht, uit de betreffende vingertoppen had teruggetrokken. Alsof mijn vingertoppen die gekwetst waren, niet meer mee mochten doen. Ergens klopte dat ook wel, want ik wilde de pijn van het verbranden niet voelen. De pijn in mijn vingers voelde niet fijn.

Liefdevolle aandacht

Maar eigenlijk hadden mijn gebrande vingers juist liefde en aandacht nodig. Ze wilden gezien en gehoord worden. Net als een klein kind dat hard gevallen is en een gat in haar knie heeft.

Vervolgens ben ik mijn gekwetste vingertopen aandacht gaan geven. Ik liet er liefde, energie en bewustzijn naartoe stromen en koelde ze verder in het kommetje met koud water. Na ongeveer een half uurtje was de hitte en pijn verdwenen, maar moest ik nog wel voorzichtig zijn met die vingers, want het voelde nog niet helemaal goed aan.

De volgende dag had alleen de vinger die het gewicht van de pan gedragen had, nog een rode verkleuring, maar voelde verder helemaal weer goed.

Mijn lichaam had, met het koelen van de gekwetste plekken en de liefdevolle aandacht, zichzelf genezen.

Waarom vertel ik je deze persoonlijke ervaring?

Wanneer je in je leven pijn gedaan wordt, gekwetst wordt in je hart, sluit je je bijna automatisch af van dat nare gevoel. De pijn, het verdriet, wil je niet voelen. Het mag er niet zijn. Want de pijn en het verdriet kunnen overweldigend zijn. Je wilt wég van dat nare gevoel. Dus sluit je je er voor af. Maar de pijn en het verdriet willen gezien en gevoeld worden. Willen de aandacht krijgen waar het recht op heeft. Net als dat kleine meisje die een gat in haar knie is gevallen. Want dán kan er heling plaats vinden. Wanneer je pijn en verdriet er helemaal mogen zijn en helemaal gevoeld en doorleeft mogen worden, dan kan er heling plaats vinden.

Want ook hier geneest het lichaam zichzelf.

Hoe zit dat bij jou?

Voel eens bij jouzelf. Waar in jouw lichaam voel je pijn of ben je gekwetst? Geef dat eens de liefdevolle aandacht die het verdient. En wanneer je durft… maak eens heel voorzichtig contact met je verdriet. Probeer het eens écht te voelen.

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Heb je misschien vragen hierover of wil je je verhaal kwijt? Neem gerust contact met me op.

Of voel je de behoefte om hier serieus mee aan de slag te gaan en de diepte in te gaan? Neem dan gerust contact met me op.

Wil je een reactie achterlaten over deze Blog? Dat kan hieronder.

Als je deze blog waardevol vindt of wanneer iemand in jouw omgeving hier iets mee kan, wil je hem dan delen?

Voel jij behoefte om serieus met je eigen pijn en verdriet aan de slag te gaan?

Fijn als je deze pagina wilt delen

Geef een reactie