Kun jij bij je ‘geloof’ blijven….

Flow van het leven

Je kent het vast ook wel, je hebt een geweldig doel voor ogen, je bent super gemotiveerd, hebt hélemaal jouw zinnen er op gezet, zit in je flow en dan krijg je te maken met tegenwerkingen en belemmeringen.
Mij overkomt dat soms ook. Zit ik heerlijk in een flow, ben super enthousiast over mijn doel en dan is er ineens tegenwerking en belemmeringen….

Externe oorzaken

Het kan een gevoel van binnenuit zijn, maar natuurlijk ook vanuit je omgeving. Ouders, partners, kinderen, collega’s of bazen die voor jouw gevoel, jouw idee de grond in boren, niet zien zitten, er geen vertrouwen in hebben. En nee, ze zeggen het niet één keer, maar telkens weer. En vervelender, ze laten het je ook vóelen. Mij kan dat soms heel onzeker maken over datgeen waar ik het liefst mee bezig ben. Je krijgt er zo’n knagend onzeker gevoel van. Maar óók een gevoel van onderdrukt worden, er niet mogen ZIJN. Geen ruimte krijgen. Niet gezien en gehoord worden.
Hoe frustrerend is dat! Bammm.. weg zelfvertrouwen, motivatie en flow. Twijfel slaat toe en bijt om zich heen. Kan ik dit wel, past het wel bij me, lukt het wel, mag ik dit wel… en noem maar op.

Wowww, dat is heftig! Want dat waar JIJ zo blij van wordt, wordt jou afgepakt en mag er niet zijn.

Onzekerheid

Waar komt dat vandaan, dat je zo geraakt kunt zijn door iets dat een ander je oplegt of afpakt. Blijkbaar zit er diep in jou een heel onzeker kind dat telkens weer gezien wíl en móet worden. Met andere woorden, een deel van jouzelf heeft telkens weer bevestiging van een ander nodig om voor de dingen die jij belangrijk vindt. Bevestiging om dát te kunnen doen wat jij het liefst doet. En zolang je van je omgeving die bevestiging krijgt, ga je fantastisch, zit je in je flow. Maar wanneer je die bevestiging niet krijgt, of ineens veranderd, dan krijgt het onzekere kind in jou de macht over jou.
Hoe zit dat bij jou? Wat doen jij in zo’n geval? Gooi je het bijltje er bij neer of ‘vecht’ je terug. In beide gevallen kost het je bergen energie. Want je doet niet meer dat wat je het liefst doet.

Kun je er misschien ook ánders mee omgaan, zodat jij ondanks de tegenwerking die jij ervaart, toch dat ding kunt blijven doen wat je het liefst doet.. Ja, gelukkig hoef je niet op te geven of keihard terug te vechten.

Zelfvertrouwen vergroten

Hoe? Ga met dat onzekere innerlijke kind in jou, in gesprek. Laat het weten dat het gezien en gehoord wordt. Vraag aan dat onzekere kind wat het nodig heeft. Vraag, wat het nodig heeft zodat jij niet meer iedere keer toestemming en bevestiging van iemand ánders nodig hebt om toch te kunnen doen wat jij het liefst doet. En misschien krijg je wel héél verrassende antwoorden van jouw innerlijke kind en is het een Eye opener. Dan kun je dat onzekere innerlijke kind bedanken voor waar het jou al die tijd voor heeft willen beschermen. Zeg het dat je het NU alleen kunt en je dat onzekere innerlijke kind niet meer nodig hebt. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en lukt het je steeds beter om je assertief op te stellen en zo zorg je ook weer beter voor jezelf.

Voel en ervaar dan hoe vrij jij je voelt. En ondanks dat jouw omgeving jouw doel misschien niet ziet zitten, kun jij super gemotiveerd en in flow bezig zijn met dat waar jij het liefst mee bezig bent.

Hoe cool is dat!! Waar kies jij voor…

Leven zoals JIJ wilt!

Kun jij wat support gebruiken in dit proces?

Fijn als je deze pagina wilt delen

Geef een reactie