Het zelfgenezende vermogen van je lichaam

Vlinder

Het zelfgenezende vermogen van je lichaam

Vlinder

Naar aanleiding van een verhaal in de Koorddanser, over Hans, die zichzelf genas van kanker, werd ik geïnspireerd tot onderstaande Blog

Diagnose kanker

Wanneer je de diagnose kanker krijgt, of dreigt te krijgen, zijn er naast en in plaats van het reguliere medische circuit ander manieren om te genezen.

Kanker, en iedere – ernstige – chronische of acute ziekte heeft een diepere oorsprong.
Je lichaam laat je zien dat je ergens in je leven een andere weg in bent geslagen, dan écht goed is voor jou.

Mijn persoonlijke verhaal

Nu (2019) ruim 6 jaar geleden, werd bij mij out of the blue, bij een preventief bloedonderzoek, een bloedafwijking geconstateerd. Na een uitgebreid bloed onderzoek door de internist was de “diagnose” voorstadium van Chronische Lymfatische Leukemie (CLL). Dit wordt een fenomeen genoemd aangezien relatief veel mensen de afwijking in het bloed hebben, maar weinig mensen ook echt ziek worden.
Na de eerste heftige schrik en paniek ontstond er gaande weg vertrouwen omdat mijn bloedwaardes wel fluctueerden, maar heel goed bleven, ondanks de afwijking in het bloed. Ik heb ook nergens last van en voel me goed.

Ander ‘label’

Afgelopen juli bij de laatste controle vertelde de internist mij dat naar alle waarschijnlijkheid bij de volgende controle, tóch een ander “label” opgeplakt zou worden; CLL.

Wederom grote schrik en ‘hoe kan dit nou…’

Energetische oorzaak van ziekte

Wanneer je kijkt naar de energetische oorzaak van leukemie, kom je (volgens Christiane Beerlandt) uit bij het Niet vanuit je potentie leven. Dit herken ik, want, is lang mijn levensthema geweest.

Sinds ik 4 jaar geleden in een Burn-Out terecht kwam, ben ik anders gaan leven. Anders en gezonder eten, mijn spiritualiteit weer omarmen, opleiding tot energetisch therapeut, met mijn lief verhuisd naar het Noorden van het land en mijn praktijk gestart…

En tóch ontwikkelt de bloedafwijking zich door….

Verantwoordelijkheid nemen

Omdat ik mijn verantwoordelijkheid wil nemen en niet ‘lijdzaam’ af wil wachten tot de diagnose CLL definitief valt en ik uiteindelijk zoveel klachten krijg dat het reguliere medische circuit in actie komt (bij CLL geldt een wait and see beleid – pas in actie komen wanneer de patiënt echt klachten krijgt – ‘eerder heeft geen zin’), ben ik op zoek gegaan in het paramedische/ alternatieve circuit (naast de reguliere controle bij de internist), omdat er een diepere oorzaak is waarom mijn bloedafwijking zich verder ontwikkelt. Een oorzaak waar ik zelf niet bij kan.

Ik ben bij een alternatieve arts uitgekomen die met behulp van een Duitse techniek, gebaseerd op het energetische systeem en de lichaamsklieren, welke gelijk lopen met de chakra’s, op kan sporen vanuit welke diepe oorsprong je klachten voortkomen. En deze oorsprong door middel van gespecialiseerde homeopathie en eventueel in combinatie met de nodige voedingssupplementen kan helen.
Voor mij werd het een bevestiging van alles wat ik zelf al wist. Bij mij zit de oorsprong niet in mijn huidige leven zelf, maar heb ik dit op zielsniveau overerft. Inmiddels ben ik dit helingstraject in gegaan.

Wat ik hiermee wil zeggen..

Ik wil hiermee zeggen, net zoals waar het artikel van Hans over gaat, dat ieder mens in staat is om zichzelf te genezen en je hierbij soms ondersteuning nodig hebt om de diepere oorsprong van je klachten/ ziekte op te sporen.

De eerste stappen zijn leefstijl verandering; Goede en zo zuiver mogelijke voeding, voldoende beweging, ontspanning en zingeving aan je leven geven.
En daarnaast contact maken met je diepe gevoelsleven. Juiste keuzes maken, die goed zijn voor jou. Je angsten, pijn, trauma en verdriet niet uit de weg gaan en verstoppen in een dikke kluis, maar er mee aan de slag gaan. Je diepste pijn in de ogen kijken zodat dit geheeld kan worden. En als het nodig is, je overerfde / ziels pijn oplossen. Daar zijn mooie technieken voor.

Ik begrijp het wanneer dit allemaal een ver van je bed verhaal is. Ik respecteer ook ieders eigen denk- en leefwijze en keuzes.

Ik wens iedereen het leven waarvoor hij of zij geboren is ???

Jouw verhaal?

Ik hoor graag of deze Blog waardevol voor je is én ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Laat hieronder graag een reactie achter.

Als je deze blog interessant vindt of wanneer iemand in jouw omgeving hier ook iets aan heeft, wil je hem dan delen?

Dankjewel.

Hartegroet,

Liesbeth

Deel Dit Bericht

Wil je je verhaal kwijt of heb je vragen?

Heb je behoefte aan contact?

Wil je je verhaal kwijt of heb je vragen?

Heb je vragen of wil je je verhaal kwijt?

Geef een reactie