Het zelfgenezende vermogen van je lichaam

Mijn persoonlijke verhaal

Naar aanleiding van een verhaal in de Koorddanser (2019)

over Hans, die zichzelf genas van kanker, werd ik

geïnspireerd tot een Blog over mijn persoonlijke verhaal

Diagnose kanker

Wanneer je de diagnose kanker krijgt, of dreigt te krijgen, zijn er naast en in plaats van het reguliere medische circuit ander manieren om te genezen.

Kanker, en iedere – ernstige – chronische of acute ziekte heeft een diepere oorsprong.
Je lichaam laat je zien dat je ergens in je leven een andere weg in bent geslagen, dan écht goed is voor jou. Er is een Onbalans ontstaan in jouw lichaam.

Mijn persoonlijke verhaal

In het voorjaar van 2013, werd bij mij out of the blue, bij een preventief bloedonderzoek, een bloedafwijking geconstateerd. Na een uitgebreid bloed onderzoek door de internist was de “diagnose” voorstadium van Chronische Lymfatische Leukemie (CLL). Dit wordt een fenomeen genoemd aangezien relatief veel mensen de afwijking in het bloed hebben, maar weinig mensen ook echt ziek worden.
Na de eerste heftige schrik en paniek ontstond er gaande weg vertrouwen omdat mijn bloedwaardes wel fluctueerden, maar heel goed bleven, ondanks de afwijking in het bloed. Ik heb nog steeds nergens last van en voel me goed.

Ander ‘label’

Bij een controle in juli 2019, vertelde de internist mij dat naar alle waarschijnlijkheid bij de volgende controle, tóch een ander “label” opgeplakt zou worden; CLL.

Chronische Lymfatische Leukemie…

Wederom grote schrik en ‘hoe kan dit nou…’

Energetische oorzaak van ziekte

Wanneer je kijkt naar de energetische oorzaak van leukemie, kom je (volgens Christiane Beerlandt) uit bij het Niet vanuit je potentie leven. Dit herken ik, want, is lang mijn levensthema geweest.

Sinds ik in 2016 in een Burn-Out terecht kwam, ben ik anders gaan leven. Anders en gezonder eten, mijn spiritualiteit weer omarmen, opleiding tot energetisch therapeut, met mijn lief verhuisd naar het Noorden van het land en mijn praktijk gestart…

En tóch ontwikkelt de bloedafwijking zich door….

Verantwoordelijkheid nemen

Omdat ik mijn verantwoordelijkheid wil nemen

en niet ‘lijdzaam’ af wil wachten tot de diagnose CLL

definitief valt en ik uiteindelijk zoveel klachten krijg

dat het reguliere medische circuit in actie komt

Remissie

(bij CLL geldt een wait and see beleid – pas in actie komen wanneer de patiënt echt klachten krijgt – ‘eerder heeft geen zin’), ben ik op zoek gegaan in het paramedische/ alternatieve circuit (naast de reguliere controle bij de internist), omdat er een diepere oorzaak is waarom mijn bloedafwijking zich verder ontwikkelt. Een oorzaak waar ik zelf niet bij kan.

Ik ben bij een alternatieve arts uitgekomen die met behulp van een Duitse techniek, gebaseerd op het energetische systeem en de lichaamsklieren, welke gelijk lopen met de chakra’s, op kan sporen vanuit welke diepe oorsprong je klachten voortkomen. En deze oorsprong door middel van gespecialiseerde homeopathie en eventueel in combinatie met de nodige voedingssupplementen kan helen.
Voor mij werd het een bevestiging van alles wat ik zelf al wist. Bij mij zit de oorsprong niet in mijn huidige leven zelf, maar heb ik dit op zielsniveau overerft.

Naast het traject bij de Holistisch arts, ben ik veel proceswerk gaan doen. In opleidingen, persoonlijke sessies in familieopstellingen, Regressie en Lichaams gericht Traumawerk (BRTT) en in intensieve Opstellingsdagen.

In 2020 stopte het progressieve proces van de bloedafwijking, en in 2021 was er zelfs een lichte remissie zichtbaar (hoewel de Internist blijft zeggen dat ik “uiteindelijk toch wel aan de beurt kom…”).

Eind 2023 heb ik deelgenomen aan de intensieve en Transformatieve Retreat van Brahman Menor, zodat er nóg meer heling plaats mag vinden in mijn lichaam.

Wat ik hiermee wil zeggen..

Ik wil hiermee zeggen, net zoals waar het artikel van Hans over gaat, dat ieder mens in staat is om zichzelf te genezen en je hierbij soms ondersteuning nodig hebt om de diepere oorsprong van je klachten/ ziekte op te sporen.

De eerste stappen zijn leefstijl verandering; Goede en zo zuiver mogelijke voeding, voldoende beweging, ontspanning en zingeving aan je leven geven.
En daarnaast contact maken met je diepe gevoelsleven. Juiste keuzes maken, die goed zijn voor jou. Je angsten, pijn, trauma en verdriet niet uit de weg gaan en verstoppen in een dikke kluis, maar er mee aan de slag gaan. Je diepste pijn in de ogen kijken zodat dit geheeld kan worden. En als het nodig is, je overerfde / ziels pijn oplossen. Daar zijn mooie technieken voor.

Wanneer dit allemaal een ver van je bed verhaal is, begrijp ik dat ook. Ik respecteer ook ieders eigen denk- en leefwijze en keuzes.

Ik wens jou ook het leven waarvoor jij geboren bent ♥

Herkenning?

Herken jij je zelf ook in dit verhaal? Struggle jij ook met fysieke ongemakken, aandoeningen of ziektes?

Kies er dan eens voor om naast jouw traject in de reguliere medische zorg, ook aan de slag te gaan met jouw innerlijke pijnen, verdriet, onmacht, schaamte of boosheid.

Kies bijvoorbeeld voor het Make The Change Programma. Een programma waar alle technieken in zitten die mij al zoveel heling gebracht hebben.

Neem gerust contact met mij op. Dan kijken we samen wat jij op dit moment nodig hebt.

Fijn als je deze pagina wilt delen

Geef een reactie