Durf in het diepe te springen……

Maar hoe diep is het nu eigenlijk?

Zit jij vast in een leven dat niet meer bij jou past?

Heb jij een baan waar je niet happy meer van wordt

waar je op uitgekeken bent, je energie opslurpt,

werk dat sáááái is, collega’s of bazen die je frustreren

Bewustwording

Of zit jij misschien in een relatie waar je op uitgekeken bent, je niet tot jouw recht komt, je niet kunt sprankelen of niet mag of kunt zijn wie je werkelijk bent?

Je hebt altijd de keuze om opnieuw keuzes te maken. Iedere dag en ieder moment opnieuw kun jij een andere keuze maken, op wélk gebied in je leven dan ook. Je hebt zelfs het récht om altijd weer opnieuw een nieuwe keuze te maken.

Jijzelf verandert door de jaren heen en keuzes die je 5, 10, 15 of misschien 25 jaar geleden gemaakt hebt, hoeven nu niet persé meer bij jou te passen. Je kunt er gewoon uitgegroeid zijn. Net als de jas die je kocht toen je misschien 17 jaar was. Je bent gegroeid en veranderd in de tijd en die jas van toen zit niet meer lekker. Te krap in je schouders, te kort, misschien ouderwets geworden. Of vertoont die jas door het vele dragen en alles wat je samen hebt meegemaakt wel slijtplekken.

Dan is het tijd voor een nieuwe jas. Een jas die comfortabel zit, waar je goed in kunt bewegen, een hip kleurtje heeft, ruim in de schouders, noem maar op…

Onzekerheid overwinnen

En je neemt het besluit om een andere keuze te maken in je leven, op welk gebied dan ook. Maar wat DÁN…. Je hebt bijvoorbeeld besloten dat je een andere kant op wilt met je werk. Je wilt misschien wel voor jezelf beginnen. Een droom of verlangen achterna die je al járen hebt. Dan moet je het oude en ó zo vertrouwde los laten. Al je (schijn) zekerheden die je had en nog hebt in de baan die eigenlijk niet meer lekker past, moet je los laten. En dat is eng, zelfs rete spannend, want wie garandeert jou dat je met jouw droom of verlangen ook geld kunt verdienen. Dat je zult slagen! Je moet misschien investeren en geld lenen om je droom waar te kunnen maken. Je moet in het diepe springen, maar je weet van te voren niet hóe diep het is… Je hebt het misschien wel afgewogen, beredeneerd, geanalyseerd en berekend, maar je hebt géén garanties of de diepte wel klopt. Zoveel dingen kunnen anders uitpakken dan jij van te voren bedacht hebt. Maar ondertussen blijft het verlangen om je droom te gaan leven, aan je knagen. Het verlangen en de onrust wordt steeds groter, zolang jij geen actie onderneemt.

Zelfvertrouwen vergroten

Maar, je kunt het ook anders bekijken. Wát levert het JOU op wanneer je wél in het diepe springt en je droom gaat leven. Sta daar eens even bij stil…

Stel, je leven veranderd nadat je de sprong gewaagd hebt, volledig. Je hebt alle energie om te doen wat jij het liefste doet. Je komt mooie en inspirerende mensen tegen. Jij kunt zelf beslissen wanneer, hoe, waar en hoe lang jij werkt. Kortom je bruist van de levensenergie en sprankelt volop. Je steekt je hart en ziel in jouw onderneming, in dat wat jij het liefste doet. Je geniet van je nieuwe ‘leven’ en komt volledig tot jouw recht!

Welke keuze maak jij? Blijf je zitten op de plek waar je nu zit en er verandert niets, of je besluit in het diepe te springen en kiest voor het leven zoals JIJ dat wilt….

Kun jij wel wat ondersteuning gebruiken bij het maken van je nieuwe keuzes?

Fijn als je deze pagina wilt delen

Geef een reactie