Dag van de Liefde

14 februari, de dag van de Liefde

Op 14 februari wordt massaal de dag van de liefde gevierd.

Verliefde stellen geven elkaar rozen… een stille liefde krijgt

een anonieme liefdesverklaring…

en ook mooie vriendschappen worden gevierd op Valentijnsdag

Het is een moment om eens stil te staan bij dát wat jullie relatie

of vriendschap, zo bijzonder maakt, én dat aan de ander uit

te spreken, te laten zien.

Commercieel

Oké, misschien vind je Valentijnsdag vooral een commercieel gebeuren. Maar kijk eens vérder dan de commercie. Het is belangrijk om af en toe bewust stil te staan bij dát wat jullie bindt, jullie relatie mooi, bijzonder of uniek maakt en dat naar elkaar uitspreken. Het maakt die verbinding tussen jullie nog dieper en mooier. En misschien ontstaat er meer begrip voor dat vervelende trekje van de ander. Of het is een goed moment om een lastig onderwerp te bespreken en hierin begrip voor elkaar te hebben.

Liefde voor jouzelf

 

En, hoe is het eigenlijk met jouzelf? Hoe is het met de liefde voor jouzelf? Geef  jij vooral veel liefde en aandacht aan de ander en ‘vergeet’ je daarin misschien jezelf? Is de ander belangrijker dan jijzelf? Het kan zijn dat jij jezelf niet mooi, slim, aardig of belangrijk vindt? Dat idee over jezelf kan al heel vroeg in je jeugd ontstaan zijn. Misschien maakte een tante een onschuldige opmerking naar je dat je wél een beetje mollig was. Die op zich onschuldige opmerking kan bij jou een heel eigen leven zijn gaan leiden. Het woordje mollig werd in jouw hoofd ‘te dik’ en ben je dat ook gaan geloven. Is het jouw waarheid geworden. Omdat jij jezelf ‘te dik’ vindt, ben je niet mooi, slim en belangrijk.  En daarmee ben je gestopt om van jezelf te houden. De ander is belangrijker geworden, want dan hoef je niet van jezelf te houden.

Liefde begint bij jezelf

 

Echt houden van een ander, kan pas wanneer je op de eerste plaats van jezelf houdt. Houden van jezelf zoals je helemaal bent. Ook met de, in jouw ogen, te dikke billen, scheve voortanden, grote voeten, of luide stem. Aanvaarden en omarmen wie je in alle volledigheid bent. Jezelf HELEMAAL goed vinden. Oké zijn met jezelf.

Vandaar uit kun je de ander werkelijk liefhebben. Wanneer je namelijk volledig van jezelf kunt houden zoals je bent, heb je de ander niet nodig voor de bevestiging dat je slank, mooi, slim, aardig of belangrijk bent. Dan kun je van de ander houden om wie hij of zij is, met al zijn of haar gekkigheden en gebreken.

Verwen jezelf

Goed voor jezelf zorgen, hoort óók bij, ‘van jezelf houden’. Je lichaam voeden met goede en gezonde voeding. Voldoende lichaamsbeweging. Regelmatig ontspannen en rust nemen. De dingen doen die je leuk en belangrijk vindt. Jezelf regelmatig verwennen.

Één van de dingen waarmee je goed voor jezelf kunt zorgen, is Access Bars. Door Access Bars ontstaat er onder andere meer rust in je hoofd, vermindert stress, kun je beter slapen en ga je andere keuzes maken.

Naast dat Access Bars op therapeutische basis mooie resultaten heeft, kun je het ook puur ter ontspanning ondergaan. Een verwenmoment zoals bijvoorbeeld bij een relaxte massage.

Of geef jezelf een nog groter verwen cadeau, en boek eens een VIP dag. Een hele dag alle aandacht voor jou alleen en verwend worden met een heerlijke lunch en versnaperingen bij de thee.

Kies voor jezelf

Zorg goed voor jezelf en reserveer nu je plek voor een ontspannen Access Bars behandeling in mijn praktijk. En natuurlijk kun je ook een Access Bars verwenmoment cadeau geven aan… jouw lief, je stille liefde… je dierbare vriendin, je zus, of… aan je moeder.

Kies jij voor een Verwen Moment?

Fijn als je deze pagina wilt delen

Geef een reactie