Boost je immuunsysteem

Hoe gezond is jouw Immuunsysteem?

Ieder jaar in de herfst en winter, waaien er allerlei verkoudheid en griep virussen in het rond.
Extra belangrijk dus om te zorgen voor een sterk immuun systeem.

Veranderende wereld

Dit kan behoorlijk uitdagend zijn

De wereld waar we momenteel in leven, kan behoorlijk uitdagend zijn. We hebben te maken met verschillende opgelegde maatregelen en inperking van je bewegingsvrijheid… Gezellige afleiding en ontspanning zoals een bezoek aan de bioscoop, theater of museum is een tijd beperkt of niet mogelijk geweest.

Ook een uitlaatklep door te sporten was beperkt mogelijk, terwijl we gedwongen werden om méér thuis te zitten. Door het vele thuiswerken en mogelijke tijdelijke sluiting van de scholen werden we nog meer met elkaar en vooral onszelf geconfronteerd. Irritaties ontstaan snel wanneer je de hele dag op elkaars lip zit en er nauwelijks afleiding is door ontspannen activiteiten.

Wanneer spanningen in huis oplopen kan dit stress geven. Door bepaalde situaties kan de stress behoorlijk oplopen. Kan het uiteindelijk in je lichaam gaan zitten. Het vreet dan letterlijk aan je..

Angst en verdriet

Ook kan de hele huidige situatie, die nu al een aantal jaren duurt, je angstig maken. Angst om ziek te worden, of angst om dierbaren te verliezen.. Maar ook de angst om rekeningen niet meer te kunnen betalen, uit je huis gezet te worden, onvoldoende geld te hebben voor je dagelijkse boodschappen en de verwarming aan te zetten. Wellicht heb je angst dat je werkcontract niet verlengd wordt of dat het bedrijf waar je werkt failliet gaat. Heb je daar slapeloze nachten van.

Stress, angst en verdriet en je immuunsysteem

Stress, angst en verdriet hebben een zogenaamde lage trilling of frequente. Je voelt weinig energie, en je bent snel geïrriteerd of geraakt. Het verkrampt of benauwt je en je kunt je bijvoorbeeld onveilig of verlamd voelen. In ernstige mate kan het zelfs depressie of Burn-Out veroorzaken. Je kunt de neiging hebben om die vervelende gevoelens ‘weg te eten’ met bijvoorbeeld; chips, chocolade, drop, fastfood… Géén voeding die jou wérkelijk voedt en ondersteunt. Het geeft alleen tijdelijke vulling.

Deze gemoedstoestanden zijn wanneer ze langer duren, ziekmakend. Ze tasten je immuunsysteem aan, waardoor je vatbaarder bent voor verkoudheid, griep en zelfs ernstige en chronische ziektes als kanker en bijvoorbeeld diabetes.

Angst en verdriet aankijken

Door met je angst, verdriet, boosheid en wellicht niet helpende overtuigingen zoals bijvoorbeeld; ‘het wordt nooit meer gewoon’, ‘ik kan deze situatie niet handelen’ of ‘ik weet zeker dat ik mijn baan verlies binnenkort’, aan de slag te gaan, kun je je immuunsysteem al een boost geven.

Door te weinig bewegingsruimte, het téveel op elkaars lip zitten, kunnen oude angsten, verdriet, boosheid of niet helpende overtuigingen naar boven komen. Kun je geconfronteerd worden met jeugdtrauma’s. Het is belangrijk om al deze emoties aan te kijken. Te doorvoelen, zodat ze getransformeerd kunnen worden. En jij kunt helen. Je geeft je immuunsysteem een boost. Je gaat weer lekker in je vel zitten. Je kunt ook weer de mooie en fijne dingen in het leven gaan zien.

Maar hoe dan…

Bijvoorbeeld Access Bars, is een zachte manier om je rust te geven. Je kunt je niet helpende overtuigingen transformeren naar helpende overtuigingen. Access Bars geeft je onder andere rust in je hoofd, werkt positief op je slaappatroon en ondersteunt je bij het loslaten van controle. En het doet nog véél meer..

Ook oude familiepatronen kunnen in deze roerige tijden aan de oppervlakte komen. Kan het bijvoorbeeld zichtbaar worden dat jij, niet helpende overtuigingen van je moeder en oma, doorgeeft aan je kinderen. Door hier in een familieopstelling naar te kijken, te zien wat er wérkelijk is, kunnen bijvoorbeeld de niet helpende overtuigingen doorbroken worden. Ook de last die je mogelijk van je voorouders bij je draagt van bijvoorbeeld, “er niet toe doen”, “niet mogen zijn wie je werkelijk bent”, kun je in een opstelling dáár laten waar het thuis hoort. Bij je voorouders.

Maar bijvoorbeeld ook onrust aan tafel, tijdens het eten, met je (samengestelde) gezin, kan in een opstelling en juiste ordening, rust geven.

De heling die kan ontstaan door het doen van een familieopstelling, boost je immuunsysteem.

En wellicht heb jij te maken met serieuze(geboorte) trauma’s, diepe gekwetstheden of ben je slachtoffer geworden van misbruik of mishandeling. Deze ervaringen kunnen diep in je fysieke systeem opgeslagen zitten. Misschien voel je je wel erg moe, futloos of depressief. Dan is het nodig om hier serieus mee aan de slag te gaan! Lichaams gericht traumawerk (BRTT) is hier een zeer helpende techniek in om al deze trauma’s en pijnen achter je te laten.

Hoge trilling/ frequentie

Hoge trilling/ frequentie, is een boost voor je immuunsysteem. Liefde, plezier, verbondenheid, tevredenheid, dankbaarheid en geluk hebben een hoge trilling/ frequentie. Je krijgt er energie van. Je gaat stralen, zit lekker in je vel.

Regelmatig mediteren helpt je ook om je trilling te verhogen. Je komt méér in contact met jezelf.

Het is dus belangrijk om regelmatig plezier te hebben, te lachen, en je dankbaarheid te voelen. Een gezond immuunsysteem beschermt je tegen ziekte en ongemak. En wanneer je tóch ziek of verkouden wordt, helpt je sterke immuunsysteem jou om sneller weer beter te worden.

Maar er is méér…

Naast, goed voor je emotionele en mentale welzijn te zorgen

kun je nog meer doen om je immuunsysteem in optimale

conditie te brengen en te houden

De juiste voeding

Naast, goed voor je emotionele en mentale welzijn te zorgen, kun je nog meer doen om je immuunsysteem in optimale conditie te brengen en te houden.

Ook je fysieke welzijn draagt bij aan een gezond immuunsysteem. Wat kun je hier in doen?

Gezonde voeding – zo natuurlijk en onbewerkt mogelijk. Liefst biologisch. Evt aangevuld met goede supplementen.

Natuurlijke voeding; verse (ongesneden) groente, fruit en vlees, gevogelte en vis, zit nog volop ‘leven’. Vol voedingsstoffen – vitamines, mineralen, voedingsvezels, sporenelementen –  die wij nodig hebben om ons lichaam gezond te houden.

Alle zakjes, pakjes, potten en blikken, bevatten naast ‘lege’ voeding, kunstmatige toevoegingen. conserveringsmiddelen, trans vetten, (teveel) zout en onnodige suikers (vaak vermomd in mooie en exotische benamingen).

Heb jij wel eens de ingrediëntenlijst van de pakjes en zakjes bekeken? Interessant om dat een keer te doen. Wat doet bijvoorbeeld, suiker in chips, vleeswaren, voorgekruid vlees, ‘verse’ hartige salades, kant en klare soep en sauzen….

En ga eens op ontdekkingsreis door alle kunstmatige E-nummers..

Vitamine D3

Uit onderzoeken blijkt dat een belangrijk deel van de bevolking een tekort heeft aan vitamine D3. Onze belangrijkste bron van vit D3 is de Zon. In de zomer kunnen we, wanneer we dagelijks ruim zonlicht rechtstreeks op onze huid krijgen (en niet afgeschermd door een uv-filter in dag- of zonnecreme of door een zonnebril), een belangrijke hoeveelheid vit D3 binnen krijgen. In de winter echter, krijgen wij door het gebrek aan zon(nekracht) te weinig vit D3 binnen. We moeten dit dan aanvullen door een goede supplement te nemen en regelmatig (liefst biologische of wilde) vette vis te eten.

Van vitamine D3 is inmiddels bekend dat, een tekort hieraan, de kans op nieuwe griep virussen verhoogt. Verschillende studies wijzen in die richting. Een juiste inname van vit D3 draagt bij aan een gezond immuunsysteem en lijkt enigszins bij te dragen aan het beschermen tegen onder andere het C virus, en is het ziekte verloop mogelijk milder. Een goede reden dus, om het hele jaar door een vit D3 supplement te gebruiken.

Maar ook voldoende goede slaap, dagelijks beweging in de natuur, zinvolle gesprekken en contacten met dierbaren, dragen bij aan een gezond immuunsysteem.

Handzaam en informatief boekje

Het kleine en handzame boekje “Wat zit er in uw eten?”van Corinne Gouget en Will Jansen, is heel praktisch om bij de hand te hebben wanneer je door de supermarkt loopt. Alle belangrijke en veel gebruikte E-nummers/ additieven, staan hierin vermeld. Van de ‘gezonde’, tot aan de meest ziekmakende e-nummers.

Contact

Neem gerust contact met me op wanneer je vragen hebt, of om een afspraak te maken in mijn praktijk.

Wees welkom.

Wanneer je de komende maanden een (eerste) afspraak maakt bij mij in de praktijk, dan ligt er een handzaam en informatief boekje voor je klaar, waardoor je je leven en je immuunsysteem nog een extra boost kunt geven. Vraag er gerust naar  (zo lang de voorraad strekt).

Zie ik jou binnenkort in mijn praktijk?

Wil je meer weten over gezonde voeding en wat dat met en vóór jou kan doen?

Bronnen

NB: Wil je meer weten over de effecten van vitamine D3 op je immuunsysteem? Lees dan dit artikel op Ortho Fyto

https://www.orthofyto.com/nieuws/vitamine-d-tekort-en-het-risico-op-covid-19/

Een interessant artikel van Rineke Dijkinga over de impact van alle nutteloze en schadelijke toevoegingen voor mens en milieu

https://rinekedijkinga.nl/blog/2019/06/09/goedkoop-was-nog-nooit-zo-duurkoop/

En lees bijvoorbeeld dit artikel op Ortho Fyto eens  over de kunstmatige toevoeging  Glutamaat

https://www.orthofyto.com/of-focus/de-verslavende-verleider-glutamaat

Fijn als je deze pagina wilt delen

Geef een reactie