Boost je immuunsysteem

Vlinder

Boost je immuunsysteem

Vlinder

Zoals ieder jaar in de herfst en winter, waaien er ook nu allerlei verkoudheid en griep virussen in het rond.
Extra belangrijk dus om te zorgen voor een sterk immuun systeem.

Verder gaande maatregelen

De wereld waar we momenteel in leven, kan behoorlijk uitdagend zijn. Telkens scherpere maatregelen, inperking van je bewegingsvrijheid… Gezellige afleiding en ontspanning zoals een bezoek aan de bioscoop, theater of museum is beperkt of niet mogelijk.

Ook een uitlaatklep door te sporten is beperkt mogelijk, terwijl we gedwongen worden om méér thuis te zitten. Door het vele thuiswerken en mogelijke tijdelijke sluiting van de scholen worden we nog meer met elkaar en vooral onszelf geconfronteerd. Irritaties ontstaan snel wanneer je de hele dag op elkaars lip zit en er nauwelijks afleiding is door ontspannen activiteiten.

Wanneer spanningen in huis oplopen kan dit stress geven. En doordat er nauwelijks een uitlaatklep buiten de deur is, kan de stress behoorlijk oplopen. Kan het uiteindelijk in je lichaam gaan zitten. Het vreet dan letterlijk aan je..

Angst en verdriet

Ook kan de hele huidige situatie je angstig maken. Angst om ziek te worden, of angst om dierbaren te verliezen.. Wellicht heb je angst dat je werkcontract niet verlengd wordt of dat het bedrijf waar je werkt failliet gaat. Heb je daar slapeloze nachten van. Maar ook kan het verplicht moeten dragen van een mondmasker, je angstig maken. Voel je je beroerd achter een masker of krijg je te weinig zuurstof binnen. Dit kan allemaal angst veroorzaken.  

Ook kun je verdriet hebben omdat je je ouders, kinderen of dierbare vrienden momenteel niet kunt zien en knuffelen. Verjaardagen, sinterklaas, kers en oud & nieuw zien er dit jaar anders uit. Niet de gezelligheid van het samen vieren met dierbaren.

Stress, angst en verdriet en je immuunsysteem

Stress, angst en verdriet hebben een zogenaamde lage trilling of frequente. Je voelt weinig energie, en je bent snel geïrriteerd of geraakt. Het verkrampt of benauwt je en je kunt je bijvoorbeeld onveilig of verlamd voelen. In ernstige mate kan het zelfs depressie of Burn-Out veroorzaken. Je kunt de neiging hebben om die vervelende gevoelens ‘weg te eten’ met bijvoorbeeld; chips, chocolade, drop, fastfood… Géén voeding die jou wérkelijk voedt en ondersteunt. Het geeft alleen tijdelijke vulling.

Deze gemoedstoestanden zijn wanneer ze langer duren, ziekmakend. Ze tasten je immuunsysteem aan, waardoor je vatbaarder bent voor verkoudheid, griep en zelfs ernstige en chronische ziektes als kanker en bijvoorbeeld diabetes.

Angst en verdriet aankijken

Door met je angst, verdriet, boosheid en wellicht niet helpende overtuigingen zoals bijvoorbeeld; ‘het wordt nooit meer gewoon’, ‘ik kan deze situatie niet handelen’ of ‘ik weet zeker dat ik mijn baan verlies binnenkort’, aan de slag te gaan, kun je je immuunsysteem al een boost geven.

Door de ernstige mate van bewegingsvrijheid, het téveel op elkaars lip zitten, kunnen oude angsten, verdriet, boosheid of niet helpende overtuigingen naar boven komen. Kun je geconfronteerd worden met jeugdtrauma’s. Het is belangrijk om al deze emoties aan te kijken. Te doorvoelen, zodat ze getransformeerd kunnen worden. En jij kunt helen. Je geeft je immuunsysteem een boost. Je gaat weer lekker in je vel zitten. Je kunt ook weer de mooie en fijne dingen in het leven gaan zien.

Maar hoe dan…

Bijvoorbeeld Access Bars, is een zachte manier om je rust te geven. Je kunt je niet helpende overtuigingen transformeren naar helpende overtuigingen. Access Bars geeft je onder andere rust in je hoofd, werkt positief op je slaappatroon en ondersteunt je bij het loslaten van controle. En het doet nog véél meer..

Door het verplicht thuis zitten kunnen er ook oude familiepatronen aan de oppervlakte komen. Kan het bijvoorbeeld zichtbaar worden dat jij, niet helpende overtuigingen van je moeder en oma, doorgeeft aan je kinderen. Door hier in een familieopstelling naar te kijken, te zien wat er wérkelijk is, kunnen bijvoorbeeld de niet helpende overtuigingen doorbroken worden. Ook de last die je mogelijk van je voorouders bij je draagt van bijvoorbeeld, er niet toe doen, niet mogen zijn wie je werkelijk bent, kun je in een opstelling dáár laten waar het thuis hoort. Bij je voorouders.

Maar bijvoorbeeld ook onrust aan tafel, tijdens het eten, met je (samengestelde) gezin, kan in een opstelling en juiste ordening, rust geven.

De heling die kan ontstaan door het doen van een familieopstelling, boost je immuunsysteem

Hoge trilling/ frequentie

Hoge trilling/ frequentie, is een boost voor je immuunsysteem. Liefde, plezier, verbondenheid, tevredenheid, dankbaarheid en geluk hebben een hoge trilling/ frequentie. Je krijgt er energie van. Je gaat stralen, zit lekker in je vel.

Regelmatig mediteren helpt je ook om je trilling te verhogen. Je komt méér in contact met jezelf.

Het is dus belangrijk om regelmatig plezier te hebben, te lachen, dankbaarheid te voelen. Een gezond immuunsysteem beschermt je tegen ziekte en ongemak. En wanneer je tóch ziek of verkouden wordt, helpt je sterke immuunsysteem jou om sneller weer beter te worden.

Maar er is méér…

Naast, goed voor je emotionele en mentale welzijn te zorgen, kun je nog meer doen om je immuunsysteem in optimale conditie te brengen en te houden.

Ook je fysieke welzijn draagt bij aan een gezond immuunsysteem. Wat kun je hier in doen?

Gezonde voeding – zo natuurlijk en onbewerkt mogelijk. Liefst biologisch. Evt aangevuld met goede supplementen.

Natuurlijke voeding; verse (ongesneden) groente, fruit en vlees, gevogelte en vis, zit nog volop ‘leven’. Vol voedingsstoffen – vitamines, mineralen, voedingsvezels, sporenelementen –  die wij nodig hebben om ons lichaam gezond te houden.

Alle zakjes, pakjes, potten en blikken, bevatten naast ‘lege’ voeding, kunstmatige toevoegingen. conserveringsmiddelen, trans vetten, (teveel) zout en onnodige suikers (vaak vermomd in mooie en exotische benamingen).

Heb jij wel eens de ingrediëntenlijst van de pakjes en zakjes bekeken? Interessant om dat een keer te doen. Wat doet bijvoorbeeld, suiker in chips, vleeswaren, voorgekruid vlees, ‘verse’ hartige salades, kant en klare soep en sauzen….

En ga eens op ontdekkingsreis door alle kunstmatige E-nummers..  

Vitamine D3

Uit onderzoeken blijkt dat een belangrijk deel van de bevolking een tekort heeft aan vitamine D3. Onze belangrijkste bron van vit D3 is de Zon. In de zomer kunnen we, wanneer we dagelijks ruim zonlicht rechtstreeks op onze huid krijgen (en niet afgeschermd door een uv-filter in dag- of zonnecreme), een belangrijke hoeveelheid vit D3 binnen krijgen. In de winter echter, krijgen wij door het gebrek aan zon(nekracht) te weinig vit D3 binnen. We moeten dit dan aanvullen door een goede supplement te nemen en regelmatig vette vis te eten.

Van vitamine D3 is inmiddels bekend dat, een tekort hieraan, de kans op het nieuwe C virus verhoogt. Verschillende studies wijzen in die richting. Een juiste inname van vit D3 draagt bij aan een gezond immuunsysteem en lijkt enigszins bij te dragen aan het beschermen tegen het C virus, en is het ziekte verloop mogelijk milder. Een goede reden dus, om het hele jaar door een vit D3 supplement te gebruiken.

Maar ook voldoende goede slaap, dagelijks beweging in de natuur, zinvolle gesprekken en contacten met dierbaren, dragen bij aan een gezond immuunsysteem.

Handzaam en informatief boekje

Neem gerust contact met me op wanneer je vragen hebt, of om een afspraak te maken in mijn praktijk.

Wees welkom.

Wanneer je de komende maanden een (eerste) afspraak maakt bij mij in de praktijk, dan ligt er een handzaam en informatief boekje voor je klaar, waardoor je je leven en je immuunsysteem nog een extra boost kunt geven (zo lang de voorraad strekt).

Zie ik jou binnenkort in mijn praktijk?

NB: Wil je meer weten over de effecten van vitamine D3 op je immuunsysteem? Lees dan dit artikel op Ortho Fyto

https://www.orthofyto.com/nieuws/vitamine-d-tekort-en-het-risico-op-covid-19/

Een interessant artikel van Rineke Dijkinga over de impact van alle nutteloze en schadelijke toevoegingen voor mens en milieu

https://rinekedijkinga.nl/blog/2019/06/09/goedkoop-was-nog-nooit-zo-duurkoop/

En lees bijvoorbeeld dit artikel op Ortho Fyto eens  over de kunstmatige toevoeging  Glutamaat

https://www.orthofyto.com/of-focus/de-verslavende-verleider-glutamaat

Deel Dit Bericht

Contact opnemen

Wil je gebeld worden voor een gratis telefonische kennismaking?

Contact opnemen

Wil je gebeld worden voor een gratis telefonische kennismaking?