Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Ben jij nieuwsgierig naar mantra’s?

Heb jij zin om een middag mantra’s te zingen? Of ben jij nieuwsgierig of mantra zingen iets voor jou is? Kom dan op woensdag 13 november naar mijn workshop en maak kennis met het zingen van mantra’s.

Ben je wel bekend met het zingen van mantra’s?  Ook dan ben je van harte welkom. Ik stem mij af op de deelnemers en kijk wat er nodig is.

Wat is een mantra? 

Het woord mantra komt uit het Sanskriet. Dat is een taal uit het oude India. Man betekent: Geest en Tra betekent beheersing. Net als bij meditatie is mantra zingen het beheersen van je geest. Je kunt zo invloed uitoefenen op je lichaam en geest. Zoals alles trilling is, heeft iedere mantra een eigen frequentie, trilling of geluid met een positieve intentie. In het westen noemen we dit affirmatie. Door de vibratie/trilling en door de intentie van een mantra, wordt energie/trilling in beweging gezet. Het geeft ontspanning en brengt je in een andere gemoedstoestand. Daardoor kun je je beter openstellen voor delen in jezelf waar je de aandacht op wil richten. Plekken die gezien, aangeraakt en geheeld mogen worden.

Een mantra kan gezongen worden in het Sanskriet, maar ook in het Engels of een andere inheemse taal.

Waarom zou je mantra’s gaan zingen? Ik heb hier een mooie Blog over geschreven.

Wat gaan we doen?

We starten de middag met een korte meditatie. Zo kun je ‘landen’ en kom je uit je hoofd en de hectiek van de dag. Wanneer je geen ervaring hebt met mantra’s, vertel je er meer over mantra’s en hun betekenis en we gaan veel mantra’s zingen.

Je hoeft niet te kunnen zingen. Iedereen kan mantra’s zingen. Vind je het misschien eng om hardop te zingen? Dat is niet erg. Je kunt ook heel zachtjes of voor jezelf meezingen.

Na iedere mantra blijven we even in stilte. Zo kun je de energie van de mantra na voelen. Ben je bang dat je de teksten niet kent? Er liggen mappen klaar waar alle teksten in staan die we zingen.

Naast het zingen van mantra’s gaan we er ook op bewegen. En ook dan kun je meezingen met de mantra. Wanneer je beweegt / danst op mantra’s maak je op een andere manier contact met de muziek.

Voorproefje van een mantra om te beluisteren

E Malama

Een mantra voor moeder aarde

En wanneer je direct mee wilt zingen….

E ma-la-ma i ka hay-ee-ow,
E ma-la-ma i ka hay-ee-ow,
E ma-la-ma pono i ka hay-ee-ow, E… x2

Basses – E ma-la-ma E, E ma-la-ma E, E ma-la-a,
E ma-la-ma pono i ka hay-ee-ow, E…

Earth and sky, Sea and stone,
Hold this land in sacredness, x2

E ma-la-ma i ka hay-ee-ow,
E ma-la-ma i ka hay-ee-ow,
E ma-la-ma pono i ka hay-ee-ow, E… x2

 

Wanneer?

Woensdagmiddag 13 november

We starten om 13.30 uur. Vanaf 13.00 uur ben je welkom.

Voor thee, water en wat lekkers wordt gezorgd.
Er ligt een schriftje voor je klaar voor wanneer je iets op wilt schrijven.

 

IK SCHRIJF ME IN VOOR DE WORKSHOP EN BETAAL DIRECT
 

IK SCHRIJF ME IN VOOR DE WORKSHOP EN BETAAL OP DE DAG ZELF MET PIN. JE WORDT DOORGESTUURD NAAR MIJN CONTACTFORMULIER DAT JE IN KUNT VULLEN

IK SCHRIJF ME IN VOOR DE WORKSHOP EN BETAAL OP DE DAG ZELF