Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Wil je mantra’s en meditatie ervaren in het prachtige Drenthe?

Op dit moment ‘zingen’ we de mantra’s in stilte voor onszelf en mediteren we in een kleine groep in mijn prettige en ruime praktijkruimte. Met mantra muziek richt je de aandacht op jezelf en ben je in het moment. Door het zingen van mantra’s open je de deur naar je hoger bewustzijn. Dit is een vorm van meditatie. Met het zingen van mantra’s voel je de energie in je lichaam en geest stromen en dat is een hele prettige ervaring en ontspanning. Ook wanneer je in stilte, voor jezelf mantra’s ‘zingt’, ervaar je deze ontspanning.

Wat is een mantra?

Een mantra kan een zin, een woord of een lettergreep zijn en in iedere taal. Een van de bekendste mantra’s is het AUM of OHM. De kracht van een mantra zit in de herhaling ervan (chanten).Een mantra wordt gezongen of uitgesproken. Door mantra’s te zingen spreek je een ander bewustzijn in jezelf aan. Hierdoor kan een mantra bijzonder ontspannend maar ook helend werken.

Alle mantra’s hebben een eigen betekenis en werking. Door bijvoorbeeld het AUM te chanten, maak je contact met alle energieën om je heen. Er wordt gezegd dat het AUM het eerste geluid was bij het ontstaan van het heelal. De Gayatri mantra is een andere, heel bekende en oude mantra. Door het zingen van deze mantra, verbind je je met het licht buiten én binnen in jezelf. Het zingen van mantra’s heeft een meditatief effect.

In mijn Blog over het zingen van mantra’s ga ik dieper in, waarom mantra’s goed voor je zijn.

Om mantra’s te zingen, hoef je niet te kunnen ‘zingen’. Iedereen kan het. Ook wanneer je een mantra in stilte, in je hoofd ‘zingt’ merk je de helende werking ervan. Wanneer je mantra’s met meerdere mensen tegelijk zingt, wordt de werking van de mantra versterkt. Ook in de stilte kun je dit ervaren. Ook hoef je geen ervaring te hebben met meditatie. In mijn groep is dit laagdrempelig en help ik je op weg als je dat prettig vindt.

 

Meditatiekussentjes zijn aanwezig in mijn praktijkruimte. Je kunt eventueel  een warme sjaal en een flesje water meenemen. In mijn ruimte lopen we op sokken of slofjes. Deze kun je eventueel zelf meenemen.

 

Wekelijks heb ik 2 groepen mantra’s en meditatie.

Iedere dinsdagavond van 19.30 – 21.00 uur en iedere woensdagmiddag van 14.00 – 15.30 uur.

Met mooi weer kunnen we in de ruime tuin ‘zingen’ en mediteren.

Meld je hieronder aan


 

Wil je direct je losse les of een strippenkaart kopen? Dat kan ook.

Kies hieronder een losse avond/ middag of je strippenkaart.
Losse avond of middag voor € 8,00.
8 strippen voor € 60,00 of 16 strippen voor €112,50.Maar in de les betalen kan ook met Pin.