ADHD / ADD

Vlinder

ADHD / ADD 

Vlinder

Ben je als ouder op zoek naar een personal coach die jou of je kind kan helpen bij klachten op het gebied van ADHD, ADD of Autisme Spectrum Stoornis, dan kan ik jou in mijn coachingspraktijk verder helpen. Door naar de kern van het probleem te kijken en van daaruit bepaalde technieken en methodieken in te zetten die hierbij ondersteunend kunnen zijn, kan ik in korte tijd zeker goede resultaten bereiken.

ADHD ADD Autisme

Heb jij of je kind last van ADHD?

Volwassenen en kinderen met ADHD zijn vaak druk en onrustig, van binnen en van buiten. Mensen met ADD zijn met name druk en onrustig van binnen. Vaak worden kinderen of volwassenen met ADHD als lastig en overheersend ervaren. In onze samenleving worden erg drukke mensen en hyperactieve kinderen moeilijk geaccepteerd. Vaak gedragen ze zich buiten de ongeschreven regeltjes en daar kun jij of je kind met ADHD weer zo’n onverdiende stempel mee krijgen. Het verdient de aandacht om juist meer naar de positieve kwaliteiten van mensen met ADHD te kijken.

Hoe herken je ADHD?

Als je weet dat jij of je kind (hoogstwaarschijnlijk) ADHD hebt, dan zal je je herkennen in de volgende kenmerken van ADHD:

 • Het gevoel dat je niet stil kunt zitten en steeds iets ‘moet’ doen

 • De behoefte om alsmaar te bewegen en van je stoel op te staan

 • Veel wiebelen met je handen en voeten

 • Impulsief gedrag waar anderen zich vaak aan storen, maar wat jij of je kind zelf niet doorhebt

 • Je praat veel, kletst iedereen de oren van het hoofd en vergeet de ander aan het woord te laten. Vooral kinderen kunnen hierin overheersend zijn

 • Moeite om écht te ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk, waardoor de interne motor maar blijft draaien

 • Op school of je werk voel jij je vaak onbegrepen

Kinderen die zich slecht kunnen concentreren, kunnen moeite hebben om mee te komen op school. Leerkrachten en klasgenoten vinden deze kinderen vaak maar druk, overheersend, brutaal en onbeleefd. Volwassen met ADHD kunnen soms hun werk niet goed doen, door een slecht concentratievermogen of snel afgeleid zijn, met de nodige problemen van dien.

Hoe herken je ADD?

Volwassenen en kinderen met ADD zijn meer gevoelig voor prikkels, vergeetachtigheid en kunnen chaotisch overkomen. Zij zullen zich herkennen in onderstaande kenmerken:

 • Veel dagdromen, moeite om op te letten in de klas of telkens dingen kwijt raken

 • Je bent liever aan het flierefluiten dan dat je je focust op je taken of werkzaamheden waarbij jij je moet concentreren

 • Je vindt het soms lastig om je zelf aan te sporen om te gaan werken

 • Je vergeet regelmatig wat je juf of collega net heeft verteld

 • Je vindt het lastig om dingen te plannen en komt regelmatig te laat omdat je weinig besef van tijd hebt

 • Je voelt je vaak ondergewaardeerd, omdat je prestaties niet gelijk liggen aan je intellectuele vermogens

 • Je hebt sneller last van vermoeidheid en bent gevoeliger voor depressies en onzekerheid

Herken jij je zelf of je kind in meer van bovengenoemde punten, dan heb je vermoedelijk last van ADHD of ADD. ADD heeft veel overeenkomsten met ADHD, alleen ontbreekt hierbij de hyperactiviteit. Misschien dat je jezelf of je kind niet in alle dingen herkent en dat bepaalde punten elkaar overlappen, maar dat is niet ongebruikelijk.

Wat zijn de leuke punten van mensen met ADHD of ADD?

Naast het feit dat volwassenen en kinderen met ADHD of ADD diverse storende kenmerken hebben, zijn er natuurlijk ook leuke dingen te benoemen. Ze zijn vaak uitermate creatief, intuïtief, vindingrijk, kunnen bergen verzetten met hun doorzettingsvermogen en kunnen erg genieten van muziek, kunst of natuur. Daarbij hebben ze een fantastisch probleemoplossend vermogen met hun creatieve geest. Juist wanneer je ze aanspreekt op hun potentie en interesse, komen ze tot leven en gaan ze stralen.

Kinderen en volwassenen met autisme

Kinderen en volwassen met autisme zijn vaak introvert, timide, nadenkend, sterk beredenerend en hebben moeite om nieuwe contacten en vriendschappen aan te gaan. Heb jij of je kind Autisme Spectrum Stoornis, ADHD of ADD, dan kan ik hier als personal coach of met energetische therapie op inspelen. Dit doe ik met maatwerk hulp en begeleiding, afgestemd op de hulpvraag. Hier gebruik ik diverse methodes en technieken voor, zodat klachten verminderen en jij of je kind met de aangereikte tools de wereld aankan.

Welke methodieken gebruik ik?

In mijn praktijk werk ik met diverse methodieken om jou of je kind te helpen en te coachen. Afhankelijk van je problemen, hulpvraag of  eventuele lichamelijke klachten, zet ik bepaalde technieken in die jou of je kind kunnen helpen. Daarbij spreek ik vanuit mijn eigen gevoel en levenservaring, zodat je je bij mij veilig en vertrouwd voelt.

Benieuwd wat ik voor jou of je kind kan betekenen?

Wil je meer informatie over coaching bij ADHD, ADD of autisme? Neem dan gerust contact met mij op. Wil je een kennismakingsgesprek in plannen, vul dan je contactgegevens in en dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.